Σελίδες

23 Σεπ 2013

THINK YUMMY

Αποχαιρετάμε τα Cupcakes  

Καλωσορίζουμε τα Donuts & Cronuts

 {Cronuts}

Άσχημα τα νέα για τους λάτρεις των cupcakes, όπως εγώ. Τα αξιολάτρευτα ατομικά κεκάκια με την πλούσια βουτυρόπαστα, ονειρικά αρώματα και την περίτεχνη διακόσμηση, που τα τελευταία χρόνια  πρωταγωνιστούν στις βιτρίνες των café, ζαχαροπλαστείων, αλλά και σε γάμους, βαφτίσια, parties, είναι πλέον ξεπερασμένα ….

Σύμφωνα με τις γαστριμαργικές τάσεις, τα donuts είναι τα  νέα cupcakes. Περνάμε λοιπόν από την cupcake mania στην εξίσου θερμιδογόνα hole mania με γέμιση κρέμα, πραλίνα φουντουκιού, μπανάνα, φράουλα και επικάλυψη σοκολάτας, μπισκότου, ζάχαρης άχνης. Κι ενώ τα εξειδικευμένα καταστήματα πώλησης donuts αρχίζουν να ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια το ένα μετά το άλλο και στη χώρα μας, ένας νέος γλυκός πειρασμός ξεσήκωσε αυτό το καλοκαίρι τη Νέα Υόρκη. Το cronut είναι το πολυπόθητο Αμερικάνικο γλύκισμα. Ένα υβρίδιο μεταξύ κρουασάν βουτύρου και donut με στρώσεις φύλλου ενός κρουασάν, γέμιση κρέμας και επικάλυψη ζάχαρης, έκανε πολλούς Αμερικανούς να στηθούν για ώρες έξω από το αρτοζαχαροπλαστείο του Dominique Ansel, σεφ - εφευρέτη του cronut.

Δεν ξέρω αν η μόδα επιτάσσει στρόγγυλα, αφράτα donut ή cronut, τα cupcakes είναι το αντίδοτό μου στα δύσκολα και θα έχουν πάντα μία ξεχωριστή θέση στον ουρανίσκο μου.


Φωτογραφία από1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου