Σελίδες

27 Φεβ 2014

THINK YUMMY

Μανιτάρια Γεμιστά

Μαγικά ορεκτικά!



Μετά από μέρες απουσίας από τη μπλογκόσφαιρα εξαιτίας της ανακαίνισης της κουζίνας μας και του χάους που επικρατούσε για μέρες στο σπίτι μας, επιστρέφω δυναμικά. Πάμε λοιπόν στην κουζίνα ολοταχώς για να σκαρώσουμε ένα ελαφρύ μεσημεριανό ή νόστιμο μεζέ με μανιτάρια στο φούρνο.  Τα υλικά είναι λίγα, η συνταγή εύκολη, αλλά η κατάλληλη προετοιμασία απαραίτητη για ένα γευστικό αποτέλεσμα. Ακολουθείστε με…


 Υλικά (για 6-8 άτομα): 
  • 24 μεγάλα λευκά μανιτάρια ή Portobello 
  • 1 πράσινη πιπεριά 
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης 
  • 1 κίτρινη πιπεριά  
  • 1 ποτήρι χυμός ντομάτας
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο 
  • ½ κεσεδάκι τυρί κρέμα 
  • Ελαιόλαδο 
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:
  1. Σκουπίζουμε σχολαστικά τα μανιτάρια με μία νοτισμένη πετσέτα ή εναλλακτικά τα περνάμε γρήγορα κάτω από τρεχούμενο νερό και τα στεγνώνουμε πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας ή με μία καθαρή πετσέτα.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  3. Αφαιρούμε από τα μανιτάρια τα κοτσάνια τους, τα οποία ψιλοκόβουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  4. Λιώνουμε το κρεμμυδάκι στο μίξερ και ψιλοκόβουμε όλες τις πιπεριές.
  5. Καθαρίζουμε λίγο την κοιλότητα των μανιταριών με ένα κουταλάκι.
  6. Τοποθετούμε τα μανιτάρια με την κοιλότητα προς τα πάνω σε αντικολλητικό ταψί ή σε ένα απλό ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τα πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ξεκινάμε να τα ψήνουμε στο προθερμασμένο μας φούρνο στους 180° C για 10 -12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
  7. Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το κρεμμυδάκι, τις πιπεριές και τα ψιλοκομμένα κοτσάνια των μανιταριών και τα σοτάρουμε ελαφρώς σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  8. Προσθέτουμε στο μείγμα το χυμό ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
  9. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε το φρέσκο τυρί κρέμα και ανακατεύουμε.
  10. Γεμίζουμε πλουσιοπάροχα τα μανιτάρια μας με το μείγμα και τα ψήνουμε για άλλα 8-10 λεπτά στους 180°C.
  11. Σερβίρουμε τα μανιτάρια αμέσως.
Συμβουλές: 
  • Επιλέγουμε μεγάλα, όσο πιο φρέσκα γίνεται, άσπρα μανιτάρια ή Portobello και προσέχουμε να είναι στρουμπουλά, σφιχτά, χωρίς σημάδια ή ίχνη υγρασίας.
  • Καλό είναι να καταναλώνουμε τα μανιτάρια μας όσο πιο σύντομα μπορούμε. Αλλιώς, τα αποθηκεύουμε σε ένα ξηρό και δροσερό μέρος ή εναλλακτικά τα διατηρούμε ανοιχτά στο ψυγείο, καθώς εάν τα τυλίξουμε, η αποθηκευμένη υγρασία θα τα χαλάσει.
  • Τα μανιτάρια περιέχουν πολύ νερό και κατ’ επέκταση θα συρρικνωθούν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Γι’ αυτό λοιπόν τα μικρά ή μεσαίου μεγέθους μανιτάρια δεν ενδείκνυνται για γέμισμα, καθώς μόλις ψηθούν δέχονται πολύ μικρή ποσότητα γέμισης. Επίσης, καθαρίζουμε με μεγαλύτερη ευκολία την κοιλότητα των μεγάλων μανιταριών, τα οποία "κρατούν" τη γέμιση, χωρίς να διαλυθούν. 
  • Τα μανιτάρια μόλις αρχίσουν να ψήνονται, αφήνουν αρκετά υγρά. Έτσι λοιπόν, μετά τα πρώτα 10 λεπτά ψησίματος και πριν το γέμισμα, καλό θα είναι να τα ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας.
  • Απλώνουμε τα μανιτάρια σε ένα ή δύο ταψιά, αρκετά μεγάλα ώστε να τα χωράει/νε σε μία στρώση. 
  • Τα μανιτάρια μπορεί να είναι γευστικά αδιάφορα από μόνα τους, γι’ αυτό καλό θα είναι να μην είμαστε φειδωλοί με τα καρυκεύματα της γέμισης.
  • Απολαμβάνουμε τα γεμιστά μανιτάρια με τη συνοδεία ενός κρασιού και μίας φρέσκιας πράσινης σαλάτας για ένα ελαφρύ γεύμα ή εναλλακτικά με κρέας ή κοτόπουλο ως κυρίως. 
  • Αγαπημένος μου τρόπος σερβιρίσματος των μανιταριών ως ορεκτικό ή ένα ελαφρύ γεύμα είναι σε ένα ξύλινο δίσκο κοπής, ξεφεύγοντας έτσι από τις συνηθισμένες πιατέλες σερβιρίσματος.

    Καλή Επιτυχία!

    *Όλες οι συνταγές είναι αγαπημένες  και δοκιμασμένες, ενώ οι συμβουλές είναι δοσμένες από προσωπική εμπειρία.
     
    *Επειδή δεν τα καταφέρνω πολύ καλά να αποδώσω τις συνταγές με το φωτογραφικό μου φακό, συνήθως δανείζομαι φωτογραφίες από άλλες, παρόμοιες συνταγές στο διαδίκτυο (φωτογραφία από: http://www.onionringsandthings.com/2013/05/bacon-and-cream-cheese-stuffed-mushrooms/)

12 Φεβ 2014

THINK PINK

3 things


Αυτή η εβδομάδα, είναι εβδομάδα ανακαίνισης και χαμός στο σπίτι. Ανυπομονώ να μπω σε νέες διακοσμητικές και μαγειρικές περιπέτειες στη νέα μας κουζίνα, αλλά και να επιστρέψουμε στη ρουτίνα της καθημερινότητας μας με τον MrA. Θα νιώσω άνετα μόλις ο νέος μας χώρος είναι καθαρός και οργανωμένος, βγάλω τις φόρμες μου, ξεθάψω τα αγαπημένα μου αντικείμενα από τις δεκάδες κούτες και περιποιηθώ τον εαυτό μου. 


Objects of Affection



{ Η συλλεκτική παλέτα Ombres Matelassées Charming της CHANEL με τα υπέροχα γήινα, ουδέτερα  χρώματα και τη βελούδινη συσκευασία προσδίδει αίσθηση πολυτέλειας στο μακιγιάζ, αλλά και στην τσάντα μου }

{ Ένα κολιέ μεγάλο σε όγκο κοντά στο λαιμό με την υπογραφή της χαρισματικής σχεδιάστριας κοσμημάτων  Vassilia  υπήρξε για εμένα αντικείμενο πόθου εδώ και καιρό... }




{ Ειδική παραγγελία από το ταξίδι της αδερφής μου στη Νέα Υόρκη, τα προϊόντα NARS, Copacabana Illuminator και το στικ πολλαπλής χρήσης για τα μάτια, τα μάγουλα και τα χείλια, Orgasm - 1517 The Multiple,  με απίστευτα βελούδινη, κρεμώδη σύνθεση, φωτίζουν το δέρμα μου σαν να έχω μόλις απολαύσει έναν καλό ύπνο }


All the above photos are taken for personal use. Please just make sure to link back to my blog, if you use any of the above images. 

9 Φεβ 2014

WISH LIST

Cooking with Love 

Οι μεγαλύτερες λένε ότι "ο έρωτας περνάει από το στομάχι". Δεν είμαι σίγουρη αν ένα καλό πιάτο ή ένα γλυκό είναι αρκετά καλό δόλωμα, ώστε να πιαστούμε μετά από 6-7 χρόνια σχέσης στο δίχτυ του πάθους, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Όμως, είμαι πεπεισμένη ότι ο γάμος σίγουρα περνάει από το στομάχι. Για τον πατέρα μου τα φαγητά της μητέρας μου συναγωνίζονται και κερδίζουν τα καλύτερα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης, όχι γιατί η μητέρα μου είναι top μαγείρισσα, αλλά γιατί δημιουργεί πιάτα για EKEINON με φροντίδα και αγάπη.

Συγκέντρωσα λοιπόν έξυπνα εργαλεία, χαριτωμένα σκεύη και αξεσουάρ κουζίνας, που μας βάζουν στο πνεύμα της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου και μας προκαλούν να δημιουργήσουμε πιάτα στολισμένα με αγάπη!

  1. ΙΚΕΑ_PLASTIS Ice Cube Tray_Παγοθήκη
  2. AMAZON_I Love You Cookie Stamp _Σφραγίδα για μπισκότα
  3. AMAZON_Wanted Chip & Dip Hearts Red Melamine_Μπωλ καρδιές για chips & dips
  4. Cook-Shop_Heart Shaped Muffin Mould_Φόρμα Σιλικόνης για muffins καρδιές
  5. TIGER_Πιάτα και μπωλ με καρδούλες
  6. TIGER_Φοντύ σοκολάτας με πηρουνάκια καρδιά
  7. AMAZON_ Flexible Heart Shaped Spatula_Σπάτουλα

5 Φεβ 2014

THINK OUTBOX

Message on a cookie!



Πιστεύω στις παραδόσεις, όχι μόνο σε εκείνες που συνοδεύουν τις μεγάλες γιορτές, αλλά κι σε εκείνες που συνοδεύουν απλές καθημερινές στιγμές , όπως η απόλαυση του χαλαρού απογευματινού καφέ με τα αγαπημένα μου μπισκότα. Όμως, μπορώ να πω με σιγουριά ότι τα κλασσικά κόκκινα τριαντάφυλλα, τα μπαλόνια σε σχήμα καρδιάς, τα λούτρινα αρκουδάκια, τα υπερεκτιμημένα ρομαντικά γεύματα σε εστιατόρια την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δε με συγκινούν. Παρ’ όλα αυτά, τρελαίνομαι για τις χαριτωμένες, όμορφα στολισμένες, εποχιακές γλυκές  λιχουδιές .

Όταν λοιπόν ανακάλυψα αυτή τη σφραγίδα για μπισκότα , ένα εργαλείο μαγειρικής για πρώτη φορά στάθηκε η αφορμή για να μπω στην κουζίνα μου και να πειραματιστώ.  To δικό μου τραγανό, λαχταριστό μήνυμα είναι "Made with LOVE".