Σελίδες

1 Οκτ 2013

THINK YUMMY


Αφράτη Μηλόπιτα

Μια ομορφιά για τα γκρίζα πρωινά!



 Μόλις έπιασαν οι πρώτες δροσιές, τσακώνω τον εαυτό μου να αναζητά τη ζεστασιά της μεγάλης κουζίνας της μαμάς και τις μικρές γευστικές απολαύσεις που γεμίζουν την καρδιά μου.

Ξέρω, ξέρω ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα…. Αν και δεν αγαπώ τα μήλα, βρίσκω αξεπέραστο το συνδυασμό μήλο-κανέλα στο τσάι μου και λατρεύω τα αμαρτωλά επιδόρπια με μήλο και κανέλα.

Υποδέχομαι λοιπόν το φθινόπωρο με την αφράτη και πολύ μυρωδάτη μηλόπιτα-κέικ της μαμάς μου.

 Υλικά:

  • 3 μεγάλα ξινόμηλα 
  • 1 ½  φλ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 1 φλ. αραβοσιτέλαιο 
  • 2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 
  • 1 κ.γλ. (φουσκωτή) μπέικιν πάουντερ 
  • 1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ 
  • 1 κ.γλ. (φουσκωτή) σόδα φαγητού 
  • 3 κ.σ. κανέλα 
  • ½ φλ. τσαγιού καρύδια χονδροκοπανισμένα 
  • ½ φλ. τσαγιού σταφίδες ξανθές 
  •  1 αβγό (προαιρετικά) 
  • βούτυρο για το ταψί 
  • ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα (προαιρετικά) 

Εκτέλεση:
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC, στον αέρα. 
  2.  Τρίβουμε τα ξινόμηλα στο ρεντέ. 
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε απαλά με μία κουτάλα τα τριμμένα ξινόμηλα, την κρυσταλλική ζάχαρη, το αραβοσιτέλαιο, την κανέλα, τα καρύδια, τις σταφίδες και το αβγό. 
  4.  Σε ένα δεύτερο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ρίχνουμε το μείγμα στο πρώτο μας  μπολ. 
  5.  Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ,  το χύνουμε  στο μείγμα μας και ανακατεύουμε απαλά με την κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί. 
  6. Βουτυρώνουμε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους (διαμέτρου 26 εκ). 
  7. Στρώνουμε τον πάτο του ταψιού με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος (κόβουμε στις διαστάσεις του πάτου του ταψιού – δεν πρέπει να έχουμε περισσεύματα χαρτιού στα πλαϊνά). 
  8. Ψήνουμε στους 180ºC, στον αέρα, για 1 ώρα. 
  9. Βγάζουμε τη μηλόπιτα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο ταψί για 10 περίπου λεπτά και μετά την αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα. 
  10. Λίγο πριν το σερβίρισμα, πασπαλίζουμε προαιρετικά με ζάχαρη άχνη.

Συμβουλές της μαμάς:

  • Η μηλόπιτα έχει ψηθεί σωστά, όταν αρχίσει να ξεκολλά από τα πλαϊνά του ταψιού. 
  • Μέχρι να στερεοποιηθεί η επιφάνεια του μείγματος, δεν τοποθετούμε χαρτί για προστασία καψίματος. 
  • Προτιμούμε τις ξανθές σταφίδες από τις μαύρες, καθώς οι πρώτες φουσκώνουν πιο καλά στο ψήσιμο. 
  • Επειδή η ζάχαρη άχνη απορροφάται πολύ γρήγορα από τη μηλόπιτα, καλό είναι να αφήνουμε το πασπάλισμα για λίγο πριν από το σερβίρισμα. 
  • Απολαμβάνουμε τη μηλόπιτα χλιαρή ή κρύα με τη συνοδεία αχνιστού καφέ, τσαγιού ή μίας μπάλας παγωτού βανίλιας.

Καλή επιτυχία!

Φωτογραφία από: 1

29 Σεπ 2013

WISH LIST

Metallics

Shine on straight into fall!

Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός. Όμως, φέτος περισσότερο από ποτέ αναζητώ λίγη από τη λάμψη των πολύτιμων μετάλλων, που δανείζουν την αίγλη τους σε ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ. Μεταλλιζέ υφές σε ασημί, μπρονζέ, χρυσό, αλλά και σε μπλε και πράσινες αποχρώσεις, μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Λατρεύω το mix n match του ψυχρού ασημί με το πλούσιο χρυσό, ιδιαίτερα στα αξεσουάρ, για λαμπερές εμφανίσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ.


  1. TOPSHOP _Cream Cord and Tube Collar Necklace_Κολιέ
  2. TOPSHOP_Gold Metallic Sweat_by Tee & Cake_Φούτερ
  3. TOPSHOP _Soft Mint Metallic Leather Swing Tee_Τοπ
  4. Butter LONDON __3 Free Lacquer_Diamond Geezer 11ml_Βερνίκι Νυχιών
  5. Butter LONDON_3 Free Lacquer_West End Wonderland 11ml_Βερνίκι Νυχιών
  6. ASOS_Metallic Keeper Super Skinny Belt_Ζώνη
  7. ZARA_Μοκασίνι με Φουντάκι
  8. Mimi Daniel_Leather Pouch_Metallic Siver _ σε προσφορά Mybag.com

25 Σεπ 2013

THINK PINK

Μήνας ανασυγκρότησης & αναδόμησης



Το καλοκαίρι όλα φαντάζουν πιο ωραία. Αφήνομαι στη γοητεία της ηλιοκαμένης, ξεκούραστης επιδερμίδας και οι κλεφτές ματιές στον καθρέφτη των διακοπών με ικανοποιούν με ευκολία. Το καλοκαίρι χαρίζει ανάπλαση στην επιδερμίδα και την ψυχή. Μπαίνοντας όμως ο Σεπτέμβρης, το σκηνικό αλλάζει. Ότι έχω αφήσει, το πιάνω από την αρχή. Μήνας ανασυγκρότησης και εντατικής αναδόμησης.

Ξεκινώ με ένα τονωτικό κοκτέιλ (μάσκα + λάδι μαλλιών) για τα μακριά ταλαιπωρημένα μου μαλλιά από τη θερμότητα, τη θάλασσα, τις αλογοουρές, κότσους και γενικότερα τη μεγάλη ποσότητα τσακισμένης τρίχας σε ανοδική πορεία.

Βαριέμαι τις μάσκες μαλλιών. Όμως η νέα μάσκα της Kerastase, CRISTALLISTE, ιδανική για τα μακριά ταλαιπωρημένα μου μαλλιά, είναι ροζ και είναι όνειρο. Έχει υπέροχο άρωμα, ελαφριά υφή και μετά από 10 λεπτά εφαρμογής αφήνει τα μαλλιά μου ενυδατωμένα, πραγματικά λαμπερά και ανάλαφρα, χωρίς να τα βαραίνει. Πραγματικά αξίζουν τα λίγα λεπτά αναμονής!

Και επειδή χρειάζομαι ενισχύσεις, χρησιμοποιώ τη μάσκα μαλλιών συνδυαστικά με το λάδι μαλλιών Elixir Ultimate της Kerastaste, στη χρυσή συσκευασία για εντατική θρέψη. Αφού ξεπέρασα τους αρχικούς μου ενδοιασμούς – ότι ενδέχεται να επιβαρύνει τα λιπαρά μου μαλλιά – δοκίμασα και λάτρεψα σχεδόν όλη τη σειρά λαδιών της Kerastaste. Πολυτάλαντο προϊόν. Απλώνω 2 σταγόνες σε νωπά μαλλιά και ξεμπλέκονται εύκολα, ενώ μετά το στέγνωμα αποκτούν μεταξένια απαλότητα, στιλπνότητα και λαμπερή όψη. Μία σταγόνα στα στεγνά μου μαλλιά αρκεί για να τιθασεύσει το φριζάρισμα και να αναδείξει το χτένισμά μου. Για ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, χρησιμοποιώ το Elixir Ultimate ως θεραπεία leave- in, η οποία δρα στα στεγνά μου μαλλιά, ενώ κοιμάμαι. Καμία αίσθηση λιπαρότητας και υπέροχο, διακριτικό  άρωμα αναδύεται σε κάθε μου κίνηση.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και κάθε ευρώ μετράει. Aγόρασα τα δικά μου προϊόντα  Kerastaste μέσω internet σε πολύ χαμηλότερες τιμές από εκείνες των κομμωτηρίων και δωρεάν έξοδα αποστολής! Επιδοθείτε σε έξυπνες αγορές!


23 Σεπ 2013

THINK YUMMY

Αποχαιρετάμε τα Cupcakes  

Καλωσορίζουμε τα Donuts & Cronuts

 {Cronuts}

Άσχημα τα νέα για τους λάτρεις των cupcakes, όπως εγώ. Τα αξιολάτρευτα ατομικά κεκάκια με την πλούσια βουτυρόπαστα, ονειρικά αρώματα και την περίτεχνη διακόσμηση, που τα τελευταία χρόνια  πρωταγωνιστούν στις βιτρίνες των café, ζαχαροπλαστείων, αλλά και σε γάμους, βαφτίσια, parties, είναι πλέον ξεπερασμένα ….

Σύμφωνα με τις γαστριμαργικές τάσεις, τα donuts είναι τα  νέα cupcakes. Περνάμε λοιπόν από την cupcake mania στην εξίσου θερμιδογόνα hole mania με γέμιση κρέμα, πραλίνα φουντουκιού, μπανάνα, φράουλα και επικάλυψη σοκολάτας, μπισκότου, ζάχαρης άχνης. Κι ενώ τα εξειδικευμένα καταστήματα πώλησης donuts αρχίζουν να ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια το ένα μετά το άλλο και στη χώρα μας, ένας νέος γλυκός πειρασμός ξεσήκωσε αυτό το καλοκαίρι τη Νέα Υόρκη. Το cronut είναι το πολυπόθητο Αμερικάνικο γλύκισμα. Ένα υβρίδιο μεταξύ κρουασάν βουτύρου και donut με στρώσεις φύλλου ενός κρουασάν, γέμιση κρέμας και επικάλυψη ζάχαρης, έκανε πολλούς Αμερικανούς να στηθούν για ώρες έξω από το αρτοζαχαροπλαστείο του Dominique Ansel, σεφ - εφευρέτη του cronut.

Δεν ξέρω αν η μόδα επιτάσσει στρόγγυλα, αφράτα donut ή cronut, τα cupcakes είναι το αντίδοτό μου στα δύσκολα και θα έχουν πάντα μία ξεχωριστή θέση στον ουρανίσκο μου.


Φωτογραφία από1