Σελίδες

6 Απρ 2012

WISH LIST


Mummy & Me


Ο δίχρονος βαφτισιμιός μου περιμένει με ανυπομονησία το πασχαλινό δώρο του, είχαμε γεννητούρια στην παρέα και μετά το Πάσχα ξεκινά η σεζόν των ανοιξιάτικων και καλοκαιρινών βαπτίσεων.

 

Κάθε φορά που θέλω να αγοράσω ένα δωράκι για ένα μικρό παιδάκι, επιλέγω σχεδόν πάντα τα ίδια μαγαζιά. Τρελαίνομαι για τα χαριτωμένα παιδικά ρουχαλάκια Baby Gap, τα είδη για παιδικό δωμάτιο από το Zara Home Kids, τα γούρια και τα ματάκια Baby Q.

 

Όταν γεννιέται ένα μωράκι, είθισται να παίρνουμε ένα δωράκι για τη/ον μπέμπα/η. Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τη μανούλα που φέρνει στη ζωή τη νέα ζωούλα. Πρόσφατα κάνοντας έρευνα αγοράς για ένα πρακτικό δώρο, ανακάλυψα δύο Βρετανικές εταιρίες με προϊόντα εμπνευσμένα και σχεδιασμένα από τις ανάγκες παρουσιάστηκαν στις ίδιες τις γυναίκες-ιδρύτριες των εταιριών, όταν έγιναν μανούλες. Η Pink Lining έχει συμπεριλάβει στη συλλογή της τις stylish, αλλά και πολύ λειτουργικές τσάντες αλλαγής Yummy Mummy, ενώ η Boo Boo εξειδικεύεται σε φυσικά καλλυντικά για μαμάδες και μωρά σε πολύ χαριτωμένες συσκευασίες. Καταπληκτική ιδέα το Mummy & Me Pumper Kit.


It's a boy!


  1. Zara Home Kids - Elephant Soft Toy Μαλακό Παιχνίδι 
  2. Zara Home Kids - Terciopelo Pompones Μαξιλάρι 
  3. Baby Gap - Embroderied Graphic Bodysuit Φορμάκι
  4.  Boo Boo - BabyTop to Toe Wash Παιδικό Αφρόλουτρο 
  5. Baby Q Γούρι 
  6. Pink Lining - Yummy Mummy Blue Butterflies Τσάντα Aλλαγής
  7.  Gap Kids - Favorite Bear Bib Σαλιάρα

It's a girl!


  1. Zara Home Kids - Elephant Soft Toy Μαλακό Παιχνίδι 
  2. Zara Home Kids - Terciopelo Pompones Μαξιλάρι 
  3. Baby Gap - Puff Sleeve Graphic Bodysuit Φορμάκι
  4.  Boo Boo - Kind and Creamy Baby Lotion Παιδική Λοσιόν
  5. Baby Q Γούρι 
  6. Pink Lining - Yummy Mummy Pink Butterflies Τσάντα Aλλαγής
  7.  Gap Kids - Favorite Bear Bib Σαλιάρα



3 Απρ 2012

THINK CREATIVE


Υποδεχόμαστε το Πάσχα με εορταστική διάθεση!



Απλό, αλλά υπέροχο πασχαλινό τραπέζι!          
Τα διαφορετικά βάζα σε παστέλ αποχρώσεις με φρέσκα λουλούδια "κλέβουν την παράσταση"
Όταν ήμουν μικρή, η θλίψη μου ήταν μεγάλη όταν έφθανε το Πάσχα, γιατί δεν είχα "χωριό", που θα μου έδινε την ευκαιρία να ασπαστώ τα τοπικά έθιμα και να ανταλλάξω εμπειρίες με τους συμμαθητές μου κατά την επιστροφή στην τάξη. Τη θλίψη μου ξεχνούσα με μία βόλτα στην αγορά για πασχαλιάτικα παπουτσάκια, δώρο της νονάς.

Η μετάβαση από τη βαθιά λύπη του πένθους στη χαρά, που βιώνουμε το Πάσχα, αποσυντονίζει τη διάθεσή μου. Όμως, τα χρώματα και αρώματα της άνοιξης δίνουν μία νότα αισιοδοξίας. Φροντίζω λοιπόν να υπάρχουν φρέσκα λουλούδια στα βάζα, πασχαλινές λιχουδιές και στολίδια, που μαζί με την οικογένειά μου και φίλους συμβάλλουν στη δημιουργία μίας ζεστής, εορταστικής ατμόσφαιρας. 



Αντί για το κλασσικό σοκολατένιο αβγό, δωρίστε ευφάνταστες πασχαλινές λιχουδιές.

Λιχουδιές σε κάθε γωνιά του σπιτιού!

Επειδή λατρεύω τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, γιατί να μη στολίσουμε και πασχαλινά δέντρα σε παστέλ αποχρώσεις.....

Τα cupcakes "παίζουν" σε κάθε γιορτή!

Φωτογραφίες από: 1, 2, 3, 4, 5

1 Απρ 2012

THINK WELLNESS


Spring Cleaning και Detox


   
"Η εξωτερική τάξη συμβάλλει στην εσωτερική ηρεμία" Gretchen Rubin, συγγραφέας του βιβλίου The Happiness Project
 
Η άνοιξη μπήκε για τα καλά και όπως κάθε χρόνο, τέτοια εποχή διακατέχομαι από ανυπομονησία για αλλαγές στην καθημερινότητά μου, στην ντουλάπα μου, στην εμφάνισή μου, στο σπίτι μου, στη δουλειά μου. Είναι το φως , ο καιρός που αρχίζει να ζεσταίνει, τα χρώματα… Κάτι μαγικό συμβαίνει και όπως η φύση, έτσι κι εγώ νιώθω την ανάγκη να αναγεννηθώ, να βγω από το λήθαργο, τη ρουτίνα του χειμώνα και να σχεδιάσω νέα, φρέσκα πράγματα, τα οποία φαντάζουν πιο ανάλαφρα και γοητευτικά!

Ζω σε έναν μικρό, ενιαίο χώρο, στον οποίο συχνά μαζεύω πολλά πράγματα και καταλήγει ασφυκτικά υπερφορτωμένος, πράγμα το οποίο μου προκαλεί αναστάτωση και άγχος. Η ανάγκη να ξεφορτωθώ καθετί παλιό και περιττό γίνεται όλο και πιο έντονη την άνοιξη. Το αίσθημα της ανακούφισης και του ξαλαφρώματος είναι υπέροχο μετά από κάθε ανοιξιάτικο ξεκαθάρισμα του σπιτιού. Δεν είναι τυχαίο, αφού σύμφωνα με έρευνες υπάρχει σαφής σύνδεση μεταξύ του χώρου που ζούμε, τις ψυχικής μας κατάστασης και της υγείας μας.

Ιδιαίτερα χρήσιμες συμβουλές πώς να βάλουμε την ντουλάπα μας σε τάξη γρήγορα και εύκολα, έδωσε η στυλίστρια, Αλεξάνδρα Κατσαϊτη στο "Πρωινό Ant1". 


Videos από: You Tube - Αλεξάνδρα Κατσαϊτη στο "Πρωινό Ant1"

 Φωτογραφία από: pinterest.com

29 Μαρ 2012

THINK YUMMY


Κρέπες

 
Οι πιο αγαπημένες μου συνταγές είναι στενά συνδεδεμένες με συγκεκριμένα γεγονότα/περιστάσεις. Η εικόνα που έρχεται στο μυαλό μου κάθε φορά που φτιάχνω κρέπες είναι η αδερφή μου, μικρό κοριτσάκι σκαρφαλωμένο σε καρέκλα - για να φθάνει το μάτι της κουζίνας - με μαεστρία να αναποδογυρίζει κρέπες.

Οι κρέπες μου είναι ιδιαίτερα αγαπητές στις φίλες μου και έχουν γίνει must στα κοριτσίστικα σουαρέ, αλλά και στα νωχελικά Κυριακάτικα brunch. Η συνταγή πολύ απλή, αλλά το μυστικό της επιτυχίας είναι ότι πάντα μαγειρεύονται με αγάπη. Αν δεν έχω κέφια, απλά ετοιμάζω κάτι άλλο….

Υλικά για 8-10 μέτριες κρέπες:
  • 3 αβγά 
  • 1 φλιτζάνι γάλα 
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι απλό (για όλες τις χρήσεις) 
  • 2 κουτ. σούπας μαργαρίνη και επιπλέον για το βουτύρωμα του τηγανιού 
  • 1 κοφτό κουτ. γλ. αλάτι 
  • 1 πρέζα ζάχαρη 
  • 1 κρέμα γάλακτος (100ml)

Υλικά για μία κλασσική αλμυρή γέμιση:
  • 8-10 λεπτές φέτες ζαμπόν 
  • 8-10 λεπτές φέτες μπέικον 
  • 8-10 φέτες κασέρι/ τυρί έμενταλ ή γκούντα 
  • Μανιτάρια τεμαχισμένα

Απαραίτητα εργαλεία:
  • 1 αντικολλητικό τηγάνι μεσαίου μεγέθους 
  • 1 πινέλο για ομοιόμορφο βουτύρωμα του τηγανιού 
  • 1 κουτάλα της σούπας 
  • 1 ξύλινη σπάτουλα 
  • Μίξερ
 
Εκτέλεση:
  1. Λιώνουμε τη μαργαρίνη. 
  2. Προσθέτουμε τα αβγά, το γάλα, το αλάτι και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε όλα μαζί στο μίξερ.   
  3. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη, έως ότου να ομογενοποιηθούν τα υλικά  και να φτιάξουμε έναν παχύρευστο χυλό, χωρίς καθόλου μικρούς σβόλους από αλεύρι. 
  4. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 5 λεπτά στο ψυγείο. 
  5. Ζεσταίνουμε  ½ κουτ. γλ. βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι μετρίου μεγέθους και όταν κάψει, βουτυρώνουμε όλη την επιφάνεια το τηγανιού με τη βοήθεια του πινέλου μας και ρίχνουμε ½ κουτάλα της σούπας χυλό. 
  6. Γυρίζουμε το τηγάνι, ώστε ο χυλός να πάει παντού και ψήνουμε την κρέπα από τη μία πλευρά μέχρι να αρχίσει να ροδίζει. 
  7. Γυρίζουμε την κρέπα με μία ξύλινη σπάτουλα, ώστε να ψηθεί και από την άλλη και τη σερβίρουμε σε μία πιατέλα. 
  8. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός, σερβίροντας τις κρέπες τη μία πάνω στην άλλη. 
  9. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. 
  10. Τοποθετούμε λίγη από τη γέμιση που επιλέξαμε σε κάθε κρέπα και την τυλίγουμε συνήθως ρολό. 
  11. Τοποθετούμε σε ένα ταψάκι όλες τις κρέπες και τις περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος. 
  12. Ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και η κρέμα γάλακτος να αποκτήσει μία παχύρευστη υφή. Λίγο πριν τις βγάλουμε από το φούρνο μπορούμε να τις πασπαλίσουμε με τριμμένο τυρί/κασέρι. 
  13. Τοποθετούμε σε πιατέλα και τις σερβίρουμε ζεστές.
 
Υπέροχη εναλλακτική πρόταση
ως προς τη γέμιση και εμφάνιση: to think yummy

Πουγκάκια κρέπας με γέμιση σπανάκι και ανθότυρο ή μανούρι ή τυρί φέτα

  •  400 γρ . φρέσκο σπανάκι, καθαρισμένο και μέτρια κομμένο
  • 400 γρ. ανθότυρο ή μανούρι ή τυρί φέτα τριμμένα με το χέρι 
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 
  • 4 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο 
  • Αλάτι – Πιπέρι
 
Συμβουλές:
  •  Το μυστικό της επιτυχίας είναι το σωστό πάχος της κρέπας (ούτε πολύ λεπτές, ούτε πολύ χοντρές) και το σωστό ψήσιμο. 
  • Όταν βγάζω τις κρέπες από το τηγάνι και τις σερβίρω, συνηθίζω να βάζω ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας ανάμεσα σε κάθε κρέπα για να απορροφά το περιττό βούτυρο και να μην είναι πολύ λιπαρές. 
  • Οι κρέπες με αλμυρή γέμιση καλό είναι να σερβίρονται ζεστές, γι’ αυτό το λόγο πολλές φορές τις ψήνω σε πυρέξ και αφήνω τους καλεσμένους μου να σερβιριστούν από αυτό. 
  • Όταν διπλώνω τις κρέπες ρολό, αφήνω τις άκρες τους ανοιχτές, ώστε κατά το ψήσιμο στο φούρνο, η γέμιση να απλώνεται σε όλη την επιφάνεια της κρέπας, από άκρη σε άκρη. 
  • Μπορούμε να φτιάξουμε τις κρέπες από την προηγουμένη και να τις αποθηκεύσουμε στο ψυγείο.  Οπότε την επομένη μας μένει να ετοιμάσουμε τη γέμιση. 
  • Πάντα στραγγίζω καλά τα υλικά των γεμίσεων που έχουν υγρά (π.χ. σπανάκι, τόνος, καλαμπόκι κ.τλ.). 
  • Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη στον τρόπο διπλώματος της κρέπας (ρολό, στη μέση, πουγκάκι, πακετάκι), αλλά και στη γέμιση π.χ. Κιμάς, μπέικον και πιπεριές - Κοτόπουλο, καλαμπόκι και blue cheese - Τυρί κρέμα, κρεμμύδι, άνηθος – Κρέμα σοκολάτας και κομματάκια μπανάνας – Παγωτό –χοντροκοπανισμένα φουντούκια και σάλτσα σοκολάτας
 Καλή Επιτυχία!

Φωτογραφίες από: 1,