Σελίδες

1 Ιουν 2012

THINK BIG


 Installation PLUS

Σε καιρό κρίσης υπάρχουν λύσεις!


Στον αριθμό 15 της οδού Κομνηνών, σε ένα νεοκλασικό κτίριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης φιλοξενούνται τα γραφεία της Installation PLUS. Εκεί, επισκέφθηκα την πολιτικό μηχανικό και φίλη μου, Χριστίνα Τσούκλα και τους συνεργάτες της Σταμάτη Γιαννόπουλο και Κώστα Γκάνα, οι οποίοι με πολυετή εμπειρία στο χώρο των κατασκευών, σε μία πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία έκαναν το μεγάλο βήμα για δημιουργικές περιπέτειες σε ένα δικό τους γραφείο, το οποίο ασχολείται με ειδικές δομικές κατασκευές, ανακαινίσεις κατοικιών και μαγαζιών. Σε όλα τα έργα τους στόχος είναι η υπέρβαση, γι' αυτό και το ζητούμενο είναι το «+» στην εγκατάσταση.


Πήρα μία πρώτη γεύση της αισθητικής, αλλά και της δουλειάς των μηχανικών από την επιλογή μέχρι και το τελικό αποτέλεσμα της  διαμόρφωσης των γραφείων τους. Δημιούργησαν έναν ανεπιτήδευτο χώρο εργασίας, όπου το minimal βιομηχανικό στιλ κυριαρχεί. To φυσικό φως λούζει τα ψηλοτάβανα μοντέρνα γραφεία, ενώ η διατήρηση των γύψινων διακοσμητικών στοιχείων σε λευκό χρώμα, προσδίδουν φινέτσα. Τα άσπρα και μαύρα πλακάκια στο δάπεδο σχηματίζουν μία κλασική  σκακιέρα που δίνει retro ύφος, ενώ οι καρέκλες γύρω από το τραπέζι συνεδριάσεων ακολουθούν την αγαπημένη μου mix & match αισθητική.

Γνωρίζω πολύ καλά πώς μπορώ με ένα ζευγάρι παπούτσια ή μία τσάντα να κάνω μία στιλιστική ανατροπή, αλλά για τη μεταμόρφωση ενός χώρου ζήτησα τα φώτα της Installation PLUS, γιατί ακόμα και σε καιρό κρίσης υπάρχουν λύσεις!

    Top 5 :
  1. Χρώματα και ταπετσαρίες αξεπέραστα διακοσμητικά υλικά για μικρές ή μεγάλες ανατροπές .
  2.  Φως και γυψοσανίδα, μαγικός συνδυασμός για μεταμορφώσεις.
  3. Εμφανές μπετόν / τούβλο για αντίθεση και ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική προσέγγιση. 
  4. Γύψινα διακοσμητικά στοιχεία για διαχρονικό νεοκλασικό ύφος και φινέτσα.
  5. Ξύλο για όλα τα στυλ. Φέτος παίρνει θέση όχι μόνο στο δάπεδο, αλλά και στο ταβάνι - οι ξύλινες επενδύσεις κάνουν δυναμικό come-back


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου