Σελίδες

16 Μαΐ 2012

THINK WELLNESS

Garden Therapy
Photo by Paschalis


Παλιότερα θεωρούσα την κηπουρική το "hobby των γιαγιάδων". Αργότερα, θέλεις τα χρώματα και τα αρώματα των φυτών, θέλεις η χαλαρή ατμόσφαιρα του περιβάλλοντα χώρου, ο κήπος υπήρξε χώρος ατελείωτων συζητήσεων, αναλύσεων και εξομολογήσεων, όπως το "ντιβάνι του ψυχαναλυτή".

Μεγαλώνοντας, η ανάγκη να ζω σε ένα όμορφο, χαρούμενο περιβάλλον, να προσέχω τη διατροφή μου και να τρέφομαι με φρέσκα υλικά, να ανακαλύπτω εναλλακτικούς τρόπους χαλάρωσης και δημιουργικής έκφρασης, μ’ έφερε πιο κοντά στο "hobby των γιαγιάδων".

Αγοράζω λοιπόν λουλουδάκια, δενδράκια, σποράκια, γλαστράκια και πιάνω το σκαλιστήρι. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα, το μυαλό αδειάζει απ’ όσα μ’ απασχολούν, το άγχος της καθημερινότητας μ’ εγκαταλείπει, τουλάχιστον προσωρινά, και επιτέλους έχω φρέσκο βασιλικό για τις γαστρονομικές μου περιπέτειες. Τώρα βέβαια εάν έπιανα και την τσάπα, θα μιλούσα και για τη συνδρομή της κηπουρικής στη βελτίωση της φυσικής μου κατάστασης, αλλά αυτό το έχουν αναλάβει οι δασκάλες μου στο pilates….

Στο σημείο αυτό, οφείλω να ομολογήσω ότι μέχρι στιγμής έχω "σκοτώσει" τουλάχιστον 2 βασιλικούς και 1 δενδράκι ελιάς, γι’ αυτό φέτος θέτω νέους στόχους και χαράσσω νέες – δοκιμασμένες στρατηγικές: 
  1. θα τα προσέχω (τα φυτά εξαρτώνται από εμάς)
  2. θα τα μιλάω (τα φυτά αντιλαμβάνονται τα ανθρώπινα συναισθήματα και επηρεάζονται θετικά ή αρνητικά)
  3. θα τα παιδεύω, όταν χρειάζεται (τα φυτά θέλουν την κατάλληλη περιποίηση, η οποία απαιτεί γνώση – να τα πνίγουμε στο νερό δεν είναι πάντοτε η συνταγή της επιτυχίας)
Αν δεν έχετε ακόμα ανακαλύψει τις θεραπευτικές ιδιότητες της κηπουρικής, τώρα την άνοιξη, εν καιρό κρίσης, είναι η πιο κατάλληλη εποχή για να τις δοκιμάσετε!

Garden Goddess 


  1. Crabtree & Evelyn_Gardeners Hand Care Caddy 
  2. V & A _Daisy  Ποτιστήρι 
  3. Wild & Wolf_ Celia Birtwell Γάντια Κήπου 
  4. Miss Sixty_Hyogo Καπέλο 
  5. Koziol_Geo Set Εργαλείων Κηπουρικής _Tasche Tote Bag
  6. Wild & Wolf_Annie Set  Εργαλείων Κηπουρικής




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου