Σελίδες

2 Μαΐ 2012

THINK CREATIVE

Καιρός για έξω!

Μπαλκόνι: η προέκταση του σπιτιού μας!


Ο καιρός ανοιξιάτικος, σχεδόν καλοκαιρινός μας προδιαθέτει να βγούμε έξω! Ήρθε λοιπόν η ώρα να ανοίξουμε τα σπίτια μας.

Βέβαια όλοι δεν έχουμε την πολυτέλεια ενός κήπου, όμως μπορούμε να περάσουμε όμορφα χαλαρώνοντας μόνοι ή με παρέα στο όμορφα διαμορφωμένο μπαλκόνι μας. Η αδερφή μου και ο Π. κλείνουν ένα χρόνο στο διαμέρισμά τους και μου ζήτησαν ιδέες διακόσμησης για το μπαλκόνι τους.  
5 κανόνες διακόσμησης:  
Διάθεση
Στιλ  
Λειτουργικότητα  
Φως  
Πράσινο
Το μπαλκόνι ή η αυλή μας είναι η προέκταση της αισθητικής του κυρίως σπιτιού μας. Ας μην "βολευτούμε" με το πρώτο σετ πλαστικών επίπλων εξωτερικού χώρου που θα βρούμε, αλλά ας αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη και ας επιστρατεύσουμε τη δημιουργικότητά μας για να μετατρέψουμε το μπαλκόνι μας σε ένα υπέροχο, δροσερό καθιστικό χώρο.


  • Mix & Match αισθητική στα έπιπλα εξωτερικού χώρου, αλλά και στις μαξιλάρες, ριχτάρια και τραπεζομάντηλα που τα πλαισιώνουν. 
  • Ένα σκαμνάκι σε ρόλο πασπαρτού, αφού έχει τη δυνατότητα να παίξει εξαιρετικά το διπλό ρόλο του τραπεζιού – καθίσματος.
 
  • Λατρεύω το δάπεδο deck στα μπαλκόνια, αλλά και ένα παλιομοδίτικο ή φθαρμένο πάτωμα μπορεί να καλυφθεί με ένα καλόγουστο χαλάκι.
  • Σκεφτόμαστε δημιουργικά και φυτεύουμε σε εναλλακτικές γλάστρες όπως τσαγιέρες, παλιές κονσέρβες, παλιές ρετρό κατσαρόλες σε έντονα χρώματα, καλάθια και ξύλινα καφάσια.
     

    •  Στόχος μας είναι η ελεύθερη μετακίνηση στο χώρο. Οι πτυσσόμενες καρέκλες είναι μία καλή λύση, αφού μαζεύονται εύκολα και αποθηκεύονται. Έτσι, ρυθμίζουμε τον αριθμό των επίπλων ανάλογα με τις ανάγκες φιλοξενίας.  
    • Δε χρειάζεται να αγοράσουμε ένα ολοκληρωμένο σετ επίπλων εξωτερικού χώρου, αλλά μπορούμε να συνδυάσουμε μεμονωμένα έπιπλα από φυσικά υλικά, όπως ξύλο με εκείνα από πιο ανθεκτικά υλικά, όπως το πλαστικό και μέταλλο σε διάφορα χρώματα.
     
    • Παίζουμε με το φωτισμό φωτιστικών ηλιακής ενέργειας αναμειγνύοντας τον με το απαλό φως των κεριών σε επιδαπέδια, επιτραπέζια η κρεμαστά φανάρια σε διάφορα μεγέθη και χρώματα, ώστε να αποπνέει ο χώρος ζεστασιά.

    • Kρεμαστές γλάστρες, ζαρντινιέρες και τραπεζάκια είναι ιδανικά για εξοικονόμηση χώρου.

    Φωτογραφίες από: 1,2,3,4,5,6,7,8

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου