Σελίδες

25 Μαρ 2012

THINK SHOES


Ballerina Shoes – Ballet Flats – Dolly Shoes – Μπαλαρίνες

Άνοιξη και κοριτσίστικη διάθεση!

  Photos by Paschalis 
 

Επιτέλους ο καιρός άρχισε να φτιάχνει και ήρθε η στιγμή να αποχωριστούμε μπότες, γαλότσες και να βγάλουμε από τα κουτιά μας τις άνετες, κομψές, διαχρονικές μπαλαρίνες μας. Και φέτος οι μπαλαρίνες είναι must-have σε παστέλ ή έντονες αποχρώσεις, αλλά και στις πάντα επίκαιρες διχρωμίες. Σε ποικιλία υλικών, δέρμα, suede, λουστρίνι, πλαστικό, αλλά και δαντέλα, με φιογκάκια για τις ρομαντικές ή με trucks για τις πιο rock εμφανίσεις, ένα ζευγάρι ποτέ δεν είναι αρκετό!


Sam Edelman 2011


Η ιστορία της μπαλαρίνας ξεκινά τον 16ο αιώνα, την οποία φορούσαν άνδρες και γυναίκες. Όμως τον 17ο και 18ο  αιώνα αντικαταστάθηκαν από τα παπούτσια με τακούνια. Το 1793 η Μαρία Αντουανέτα ανεβαίνει στο βάθρο της γκιλοτίνας φορώντας παπούτσια με τακούνια 5 εκ. Το ύψος του τακουνιού, πέφτει και πάλι, μαζί με το κεφάλι της Μαρίας Αντουανέτας, καθώς η νέα σοσιαλιστική κυβέρνηση θέλει να καταδείξει την επίδειξη πολυτέλειας. Κάνουν δυναμικό come-back το 1956, όταν η Brigitte Bardot στην ταινία "Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα" και ένα χρόνο αργότερα, το 1957 η Audrey Hapburn στην ταινία "Funny Face" εμφανίζονται φορώντας μπαλαρίνες και εκτοξεύουν τις πωλήσεις τους στα ύψη. *

Κατά τη διάρκεια της μεγάλης κρίσης και των δύο παγκοσμίων πολέμων, οι γυναίκες φορούσαν ίσια παπούτσια. Τυχαίο; Δε νομίζω. Το χαμηλό κόστος και η άνεση αποτέλεσαν τα βασικά κίνητρα. 

Ποιά από εμάς δε θα ήθελε μία καλή δικαιολογία για να αφήσει τα ψηλοτάκουνά της, έστω και για μία ημέρα;




  1. Sam Edelman - Beatrix Black
  2. Sam Edelman - Adena Rosegold 
  3. Steve Madden – Stroll 
  4. Topshop - Vibrant Mint Ballet Pumps 
  5. Tom's – Eliana Pink Suede 
  6. Zara – Patent Ballerina 
  7. Tom’s - Alessandra Burlap 
  8. Asos - Ladybug

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου