Σελίδες

8 Μαρ 2012

THINK BIG


Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 

Τα κάνουμε όλα και συμφέρουμε…..

Οι γυναίκες θα εργασθούν μέχρι τις 2 Μαρτίου του 2012 
για να κερδίσουν όσα κέρδισαν οι άνδρες  το 2011*


Φωτογραφία από: www.apartment34.com

Ήταν 8 Μαρτίου του 1857, όταν ξεκίνησε η πρώτη μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας εργατριών για καλύτερες συνθήκες εργασίας σε κλωστοϋφαντουργία της Νέα Υόρκης.

Μετά από πολλούς αγώνες, σήμερα γιορτάζουμε τον πολυδιάστατο ρόλο της γυναίκας (κόρη, σύζυγος, μητέρα, εργαζόμενη) ισότιμο, θεσμικά τουλάχιστον, του άνδρα.

Όμως, οι εργαζόμενες γυναίκες εξακολουθούν να αμείβονται λιγότερο από τους άνδρες συναδέλφους τους για την ίδια εργασία, σύμφωνα με έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη μισθολογική ισότητα ανδρών-γυναικών.  Η μισθολογική ανισότητα των φύλων παραμένει στο 17% παρά τη νομοθεσία που απαγορεύει κάθε τέτοια διάκριση.*

Άνδρες αναγνώστες με "κατηγορούν" ότι γράφω κυρίως για γυναικεία θέματα, όμως αυτό το post δε θα μπορούσε να μην πραγματεύεται τη γυναίκα, καθώς η σημερινή ημέρα, πέρα από μία ημέρα εορτασμού για όσα πετύχαμε μέχρι σήμερα, είναι μία ημέρα κινητοποιήσεων για την ανάδειξη των γυναικείων προβλημάτων και τη βελτίωση της θέσης της γυναίκας στην κοινωνία. 


*Πηγή: Έκθεση της Edith Bauer για τη μισθολογική ισότητα ανδρών-γυναικών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  www.europarl.europa.eu/portal/el


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου