Σελίδες

30 Μαΐ 2014

THINK BIG

Girl on a Budget


Effortlessly Cool Lips by Bourjois


I still remember the excitement at the beginning of the school year associated with the shopping spree to stock up stationary. I LOVE to write, scribble, underline, take notes, make lists and I have a thing for pens and pencils. I also LOVE make up. So, I was thrilled to discover the grown-up version of my school year pencil: the Lip Crayon, ladies, is in my make-up bag! I have been raving about CLINIQUE’s Chubby Sticks throughout the blog (here and here).

However, as I am lately trying to have a free-spirited approach to beauty, I welcomed to my collection a more budget friendly lip crayon by the French brand Bourjois, which specialises on mass market makeup since 1863. One twist of  The Color Boost (here) chubby pencil (no sharpener required) in "Peach on the Beach" gives me the prettiest wash of a glossy pinky peach colour in a slightly scented balm. Due to its new generation formula, no stickiness, no hair stuck to my face. Plus, it has SPF 15 and waterproof colour, which makes it perfect for the summer. Though, it shouldn’t be left under the hot Greek sun, as it is quite creamy and prone to a meltdown. Bourjois is definitely on the game of effortlessly cool lip crayons!


Ακόμα θυμάμαι τον ενθουσιασμό μου στην αρχή της σχολικής χρονιάς, στενά συνδεδεμένο με την επιδρομή στα μαγαζιά για σχολικά. Μου αρέσει να γράφω, να μουτζουρώνω, να υπογραμμίζω, να σημειώνω, να κάνω λίστες και ΑΓΑΠΩ τα χαρούμενα, παιχνιδιάρικα μολύβια και στυλό. Επίσης, ΑΓΑΠΩ τα καλλυντικά. Φανταστείτε λοιπόν τον ενθουσιασμό μου όταν ανακάλυψα την ενήλικη εκδοχή σχολικού μου μολυβιού: το Μολύβι - Κραγιόν βρήκε αμέσως περίοπτη θέση  στο τσαντάκι των καλλυντικών μου!

Εδώ και αρκετό καιρό εκθειάζω τα Chubby Sticks της CLINIQUE (εδώ και εδώ). Ωστόσο, καθώς προσπαθώ να είμαι ανοιχτή σε προτάσεις για νέα καλλυντικά, καλωσόρισα στη συλλογή μου ένα πιο οικονομικό μολύβι-κραγιόν από τη Γαλλική εταιρεία Bourjois, η οποία δραστηριοποιείται σε προσιτά, ευρείας κατανάλωσης καλλυντικά από το 1863. Αρκεί ένα γύρισμα του παχουλού μολυβιού, The Color Boost (εδω) σε απόχρωση "Peach on the Beach"  για να δώσει το πιο όμορφο ροζ-βερικοκί χρώμα στα χείλη μου με την ενυδατική σύνθεση ενός ελαφρά αρωματισμένου balm. Εξαιτίας της πρωτοποριακής του σύνθεσης, δεν κολλάει, ενώ αφήνει τα χείλη μου εξαιρετικά απαλά και λεία. Επιπλέον, προσφέρει αντηλιακή προστασία (SPF 15) και αδιάβροχο χρώμα, καθιστώντας το ιδανικό για το καλοκαίρι. Φροντίζω όμως να  κρατώ το παχουλό μολυβάκι μου μακριά από το καλοκαιρινό ήλιο, καθώς εξαιτίας της κρεμώδης υφής του μπορεί να λειώσει εύκολα. Η Bourjois σίγουρα κερδίζει το παιχνίδι για υπέροχα χείλη, εύκολα και οικονομικά!
 

28 Μαΐ 2014

THINK YUMMY

Caprese Bites



As the weather is getting hotter and hotter, I look forward to lots of outdoor lounging, barbeques, picnics and cocktail parties all summer long. Summer entertaining is all about keeping things simple with dishes that require little effort but make a big impact. Freshly produced, aromatic, sweet tomatoes with creamy mozzarella cheese enhanced with the peppery taste of  basil leaves is a classic, elegant combo that I’ll be pulling out of my arsenal all the way through the summer season.

Καθώς ο καιρός γίνεται όλο και πιο ζεστός, περιμένω με ανυπομονησία τα καλοκαιρινά καλέσματα για barbeques, picnics και cocktail parties. Το καλοκαίρι προστάζει απλότητα και ελαφριές μαγειρικές, πιάτα που απαιτούν ελάχιστη προετοιμασία, αλλά κάνουν εντύπωση. Φρέσκιες, γλυκές ντομάτες με μοτσαρέλα και πιπεράτη επίγευση αρωματικού βασιλικού είναι ένας κλασικός, ντελικάτος γευστικός συνδυασμός, άσος στο μανίκι μου καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.


Υλικά (12 μπουκιές): 
  • 12 ντοματίνια 
  • 12 μπαλάκια τυρί mozzarella (bocconcini)
  • 12 φύλλα φρέσκου πλατύφυλλου βασιλικού
  • ελαιόλαδο
  • ξύδι βαλσάμικο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 12 ξυλάκια ή οδοντογλυφίδες

Ingredients (12 bites):
  • 12 cherry tomatoes
  • 12 small mozzarella cheese balls (bocconcini)
  • 12 fresh sweet basil leaves
  • extra virgin olive oil
  • balsamic vinegar
  • salt
  • pepper
  • 12 skewers or cocktail sticks 

Εκτέλεση: 
  1. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση.
  2. Περνάμε το μισό ντοματίνι, 1 μπαλάκι μοτσαρέλα, 1 φύλλο βασιλικού και τέλος τα άλλο μισό ντοματίνι (με αυτή τη σειρά) σε ένα ξυλάκι και αφήνουμε στην άκρη.
  3. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
  4. Απλώνουμε τις μπουκίτσες σε μία πιατέλα.
  5. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και βαλσάμικο.
  6. Αλατοπιπερώνουμε.
Instructions: 
  1. Cut the tomatoes in half.
  2. Take one skewer at a time, pierce one tomato half, one mozzarella ball, one basil leaf and the other tomato half (in that order) and set aside. 
  3. Repeat the process.
  4. Arrange the bites in a platter.
  5. Drizzle with olive oil and balsamic vinegar.
  6. Salt and pepper. 
Συμβουλές: 
  • Το μυστικό της επιτυχίας είναι η επιλογή εκλεκτών, υψηλής ποιότητας υλικών.
  • Η μοτσαρέλα είναι ένα μέτρια μαλακό τυρί από αγελαδινό ή βουβαλίσιο γάλα, ελαστικό, αλλά ελαφρώς τραγανό.
  • Η φρέσκια μοτσαρέλα είναι γυαλιστερή και λευκή και όταν την κόβουμε, θα πρέπει να έχει μικρές τρύπες απ’ όπου βγαίνουν σταγονίτσες γάλακτος.
  • Βγάζουμε τη μοτσαρέλα από το ψυγείο δυο περίπου ώρες πριν τη σερβίρουμε, καθώς έχει καλύτερη γεύση σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Επιλέγουμε πλατύφυλλο βασιλικό με απαλή γεύση και εκλεπτυσμένο άρωμα.
  • Προτιμούμε φρεσκοτριμμένο, υψηλής ποιότητας  χοντρό αλάτι, χωρίς χημικά πρόσθετα, όπως kosher, και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για να απογειώσουμε τη γεύση του πιάτου μας.
  • Αγαπημένος τρόπος σερβιρίσματος πάνω σε ξύλο κοπής και τις μπουκίτσες περασμένες σε παιχνιδιάρικα ξυλάκια.
  • Απολαμβάνουμε τις caprese μπουκίτσες μας με τη συνοδεία ενός λευκού, φρουτώδες κρασιού. 
Tips: 
  • ·        The success of the recipe heavily depends on the selection of high quality ingredients.
  • ·     Mozzarella is a creamy cheese, made of bull or cow milk, but with slightly crunchy texture (not totally soft).·    
  • Fresh mozzarella cheese should be shiny and porcelain white and when cut, should be visible little holes that weep droplets of milk.
  • ·      Take the mozzarella cheese out of the fridge a few hours before serving it, as it is at its best at room temperature.
  • ·        Choose sweet basil with gentle taste and elegant aroma.
  • ·        Prefer freshly grounded, high quality salt, like kosher, and freshly grounded pepper to elevate the dish.
  • ·     Love to serve bites onto a cutting board with fun skewers, a sweet detail that makes any menu item dressed for a party.
  • Enjoy the caprese bites with a glass of a white, fruity wine.
  • ·        To eat, bite everything off the skewer/cocktail stick all at once.

    Enjoy!


    Photo 1: via Pinterest
    Photo 2: was taken for personal use. Please just make sure to link back to my blog, if you use it.