Σελίδες

6 Σεπ 2012

WISH LIST


Φθινοπωρινή Φρεσκάδα

Επειδή οι μέρες είναι πια πιο μικρές και οι νύχτες δροσερές, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσω από τώρα να χρησιμοποιώ τα "καλοκαιρινά" μου προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς. 

Αν και ανυπομονώ να ανακαλύψω τις τάσεις της νέας σεζόν, προς το παρόν στόχος μου είναι να κρατήσω την αίσθηση φρεσκάδας και λάμψης που μου χάρισε το φετινό καλοκαίρι. Έτσι, παραμένει στο νεσεσέρ μου ότι έκανε καλά τη δουλειά του μέχρι τώρα και με κάνει να νιώθω λαμπερή και το φθινόπωρο!


 
  1. MAC _Bronze_Bronzing powder με ιριδίζοντα στοιχεία
  2. YANKEE CANDLE_OCEANSIDE_Αρωματικό κερί με άρωμα καλοκαιριού
  3. KORRES_AFTER SUN _Ενυδατικό γαλάκτωμα σώματος με aloe vera
  4. KERASTASE_ELIXIR ULTIMATE _ Αρωματικό (βανίλια & musk) λάδι θρέψης, περιποίησης και styling για μαλλιά ταλαιπωρημένα (πράσινη συσκευασία)
  5. I love…_mango & papaya_ Φρουτένιο Lip balm για ενυδάτωση χειλιών
  6. Compeed_Overnight Cracked Heel Creme_Επανορθωτική κρέμα ποδιών
  7. Laura Mercier_Lip Colour Creme Discretion_Tangerine_Κραγιόν μεγάλης διάρκειας με ενυδατικά, αντιγηραντικά και αντιοξειδωτικά συστατικά
  
Μυστικά Ομορφιάς

  1. Επιλέγω και για το φθινόπωρο καλλυντικές συνθέσεις που εξασφαλίζουν θρέψη και ενυδάτωση στην ηλιοκαμένη επιδερμίδα και τα ταλαιπωρημένα μαλλιά μου από το αλάτι, το χλώριο και τον ήλιο των καλοκαιρινών διακοπών. 
  2. Για περιποιημένα άκρα, κάθε βράδυ πριν από τον ύπνο απλώνω μία ειδική κρέμα επανόρθωσης που βελτιώνει τα σκασίματα στα πέλματα κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενυδατώνει βαθιά, ενώ απομακρύνει απαλά το σκληρό και νεκρό δέρμα. 
  3. Το πρόσωπό μου μαυρίζει ελάχιστα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και χάνει το ηλιοκαμένο χρώμα αμέσως μετά το τέλος των διακοπών. Έτσι, για να το φωτίσω χρησιμοποιώ μία bronze πούδρα την οποία εφαρμόζω στις περιοχές στις οποίες συνήθως "αρπάζω" από τον ήλιο. 
  4. Φορώ το καλοκαιρινό μου χαμόγελο με το φωτεινό κοραλί κραγιόν μου στα χείλη για φρεσκάδα και λάμψη και το φθινόπωρο.  
 

4 Σεπ 2012

THINK PINK

Think Nesting




Ενώ αγαπώ το καλοκαίρι και δε θέλω να τελειώσει,  κάθε Σεπτέμβρη με πιάνει μία απίστευτη ανυπομονησία. Νιώθω ένα έντονο ένστικτο «φωλιάσματος» – «nesting instict», το οποίο συνήθως συναντάται στις μέλλουσες μητέρες, όταν τους ξυπνάει η επιθυμία να δημιουργήσουν ένα χώρο για το μωρό που πρόκειται να φέρουν στον κόσμο.

Οι μέρες είναι ακόμα ζεστές και είναι τρέλα να σκέφτομαι να μαζευτώ, όμως θέλω το χώρο μου και το θέλω σε τάξη, ώστε να ζω την καθημερινότητά μου με ηρεμία. Δε μαζεύω ακόμη τα μπανιερά μου, όμως ήδη σκέφτομαι αναδιοργάνωση ντουλάπας, μαξιλάρες, χαλάκια, ριχτάρια, κεριά με φθινοπωρινά αρώματα και επιστροφή στην κουζίνα μιας και ο καιρός πια το επιτρέπει. Έχω ξεκινήσει να συγκεντρώνω διακοσμητικές ιδέες, που θα αποτελέσουν πηγές έμπνευσης για μικρές ή μεγάλες αλλαγές……….

 
  













  Καλό μήνα & Happy Nesting!
  
 Φωτογραφίες από: pinterest.com







28 Αυγ 2012

THINK PINK

3 things 

Το καλοκαίρι σιγά - σιγά μας εγκαταλείπει, διακοπές τέλος κι επιστροφή στη δουλειά. Αν και η πρώτη μέρα στο γραφείο με βρίσκει ξεκούραστη και ανανεωμένη, η επιστροφή στη ρουτίνα της καθημερινότητας είναι πάντα δύσκολη. Όμως, με "γεμάτες τις μπαταρίες" κάνω αισιόδοξα σχέδια – "think pink" για τους επόμενους μήνες, τα οποία προκαλούν μια γλυκιά προσμονή για ένα φθινόπωρο γεμάτο αλλαγές, νέες ιδέες, μόδα,  χρώματα και εξαίσιες μυρωδιές.

Σε νέες περιπέτειες...

Μπορεί να βρισκόμαστε στον απόηχο του καλοκαιριού, αλλά η ζέστη ευνοεί τις σύντομες, αλλά πολύτιμες αποδράσεις στην εξοχή.

 
Summer in a bottle

Αν και μου αρέσει να δοκιμάζω νέα αρώματα, παραμένω πιστή σε αυτό που μου ταιριάζει για πολλά χρόνια. Πρόσφατα όμως ξετρελάθηκα με ένα δείγμα του PHILOSYKOS της Diptique. Ένα άρωμα τόσο φρέσκο και δροσερό, ένιωσα να αιχμαλωτίζει την καλοκαιρινή αύρα και να μου γεννά την επιθυμία να το εντάξω στη φθινοπωρινή μου καθημερινότητα. 


{Philosykos Diptique}

Η γλύκα του σύκου και η κρεμώδης υφή του, εξισορροπούνται από τις γήινες νότες του ξύλου που θερμαίνεται από το δυνατό Ελληνικό ήλιο και γεννά μνήμες από Αυγουστιάτικες διακοπές με την αδερφή μου και τα 4 ξαδέρφια μου στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς με τον απίστευτο μπαξέ. 

Tangerine Kiss

   
{Tangerine Laura Mercier}

Μετά από αρκετό ψάξιμο, βρήκα το τέλειο κοραλο-ροζ κραγιόν, το οποίο αναδεικνύει το καλοκαιρινό μου μαύρισμα, αλλά και θα καλωσορίσει με τον πιο λαμπερό τρόπο το φθινόπωρο!


21 Αυγ 2012

THINK YUMMY

Fruit & Yogurt Parfait


Εκ πρώτης όψεως, μπορεί να μη σας φανεί ως η πιο εμπνευσμένη συνταγή "to think yummy". Αν και το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, ο χρόνος που αφιερώνω γι’ αυτό είναι πολύ περιορισμένος και σχεδόν καθημερινά περιλαμβάνει ένα μπολ με δημητριακά και γάλα. Επίσης, δεν είναι λίγες οι φορές που αναζητώ μία γρήγορη λύση για ένα ελαφρύ επιδόρπιο. Έτσι λοιπόν, η παρακάτω συνταγή μπορεί να αποτελέσει μια ευπρόσδεκτη γευστική εναλλαγή στη ρουτίνα του πρωινού γεύματος, να κατευνάσει τις βραδινές λιγούρες με λίγες θερμίδες ή ακόμα βαφτίζοντάς την Fruit & Yogurt Parfait, όμορφα σερβιρισμένη, να αποτελέσει ένα ελαφρύ και υγιεινό επιδόρπιο για του καλεσμένους μου "to think yummy".

Υλικά:
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά (200gr) 
  • 1 ½ φλ. κομματάκια φρούτα της αρεσκείας μας 
  • ½ φλ. τραγανά δημητριακά ολικής αλέσεως
  • 1-2 κ.γλ. κανέλα 
  • 1 -2  κ.γλ. μέλι 
  • ¼ φλ. νιφάδες καρύδας 
  • ¼ φλ. κομματάκια αμύγδαλο ή άλλους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας

Εκτέλεση:
  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα φρούτα της επιλογής μας σε μέτρια κομμάτια. 
  2. Ανακατεύουμε τα φρούτα όλα μαζί και βάζουμε τα μισά σε ένα μεγάλο μπολ. 
  3. Αναμιγνύουμε το γιαούρτι με την κανέλα και το μέλι σε ένα δεύτερο μπολ .
  4. Αναμιγνύουμε τα δημητριακά με την καρύδα και τους ξηρούς καρπούς σε ένα τρίτο μπολ .
  5. Στον πάτο του σκεύους σερβιρίσματος της επιλογής μας βάζουμε μία στρώση φρούτα.
  6.  Από πάνω βάζουμε μία στρώση από τη ½ δόση των δημητριακών, της καρύδας και των ξηρών καρπών. 
  7. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε το ½ μείγμα γιαουρτιού πάνω από τα φρούτα και τα δημητριακά.
  8. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις με τα υπόλοιπα υλικά, φροντίζοντας να κρατήσουμε λίγα φρούτα και ξηρούς καρπούς για το γαρνίρισμα.

Συμβουλές:
  • Πολλές φορές για το πρωινό μου επιλέγω τραγανές νιφάδες δημητριακών ολικής αλέσεως εμπλουτισμένες με μέλι, ξηρούς καρπούς ή ακόμα και κομματάκια φρούτων, οπότε αφαιρώ κάποια από τα παραπάνω υλικά, όπως π.χ. τις νιφάδες καρύδας και τους ξηρούς καρπούς. 
  • Συνήθως επιλέγω ντόπια φρούτα εποχής. 
  • Σε περίπτωση που επιλέξουμε τροπικά φρούτα, όπως μάνγκο, ανανά κ.λπ., μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα του γιαουρτιού 1 κ.γλ. χυμό lime, ο οποίος δένει υπέροχα με το γιαούρτι και αναδεικνύει τα αρώματα των εξωτικών φρούτων. 
  • Στο επιδόρπιο μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα γιαουρτιού 1 κ.γλ. σκόνη βανίλια για περισσότερο άρωμα και στο τέλος να πασπαλίσουμε τα φρούτα με τριμμένη σοκολάτα. 
  • Για το σερβίρισμα αφήνουμε τη φαντασία μας ελεύθερη, επιλέγοντας πέρα από τα κλασικά μπολάκια, διάφανα ποτήρια cappuccino, ποτήρια κρασιού, σαμπάνιας ή ένα μεγάλο trifle μπολ.

Φωτογραφία από: 1