Σελίδες

21 Αυγ 2012

THINK YUMMY

Fruit & Yogurt Parfait


Εκ πρώτης όψεως, μπορεί να μη σας φανεί ως η πιο εμπνευσμένη συνταγή "to think yummy". Αν και το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, ο χρόνος που αφιερώνω γι’ αυτό είναι πολύ περιορισμένος και σχεδόν καθημερινά περιλαμβάνει ένα μπολ με δημητριακά και γάλα. Επίσης, δεν είναι λίγες οι φορές που αναζητώ μία γρήγορη λύση για ένα ελαφρύ επιδόρπιο. Έτσι λοιπόν, η παρακάτω συνταγή μπορεί να αποτελέσει μια ευπρόσδεκτη γευστική εναλλαγή στη ρουτίνα του πρωινού γεύματος, να κατευνάσει τις βραδινές λιγούρες με λίγες θερμίδες ή ακόμα βαφτίζοντάς την Fruit & Yogurt Parfait, όμορφα σερβιρισμένη, να αποτελέσει ένα ελαφρύ και υγιεινό επιδόρπιο για του καλεσμένους μου "to think yummy".

Υλικά:
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά (200gr) 
  • 1 ½ φλ. κομματάκια φρούτα της αρεσκείας μας 
  • ½ φλ. τραγανά δημητριακά ολικής αλέσεως
  • 1-2 κ.γλ. κανέλα 
  • 1 -2  κ.γλ. μέλι 
  • ¼ φλ. νιφάδες καρύδας 
  • ¼ φλ. κομματάκια αμύγδαλο ή άλλους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας

Εκτέλεση:
  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα φρούτα της επιλογής μας σε μέτρια κομμάτια. 
  2. Ανακατεύουμε τα φρούτα όλα μαζί και βάζουμε τα μισά σε ένα μεγάλο μπολ. 
  3. Αναμιγνύουμε το γιαούρτι με την κανέλα και το μέλι σε ένα δεύτερο μπολ .
  4. Αναμιγνύουμε τα δημητριακά με την καρύδα και τους ξηρούς καρπούς σε ένα τρίτο μπολ .
  5. Στον πάτο του σκεύους σερβιρίσματος της επιλογής μας βάζουμε μία στρώση φρούτα.
  6.  Από πάνω βάζουμε μία στρώση από τη ½ δόση των δημητριακών, της καρύδας και των ξηρών καρπών. 
  7. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε το ½ μείγμα γιαουρτιού πάνω από τα φρούτα και τα δημητριακά.
  8. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις με τα υπόλοιπα υλικά, φροντίζοντας να κρατήσουμε λίγα φρούτα και ξηρούς καρπούς για το γαρνίρισμα.

Συμβουλές:
  • Πολλές φορές για το πρωινό μου επιλέγω τραγανές νιφάδες δημητριακών ολικής αλέσεως εμπλουτισμένες με μέλι, ξηρούς καρπούς ή ακόμα και κομματάκια φρούτων, οπότε αφαιρώ κάποια από τα παραπάνω υλικά, όπως π.χ. τις νιφάδες καρύδας και τους ξηρούς καρπούς. 
  • Συνήθως επιλέγω ντόπια φρούτα εποχής. 
  • Σε περίπτωση που επιλέξουμε τροπικά φρούτα, όπως μάνγκο, ανανά κ.λπ., μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα του γιαουρτιού 1 κ.γλ. χυμό lime, ο οποίος δένει υπέροχα με το γιαούρτι και αναδεικνύει τα αρώματα των εξωτικών φρούτων. 
  • Στο επιδόρπιο μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα γιαουρτιού 1 κ.γλ. σκόνη βανίλια για περισσότερο άρωμα και στο τέλος να πασπαλίσουμε τα φρούτα με τριμμένη σοκολάτα. 
  • Για το σερβίρισμα αφήνουμε τη φαντασία μας ελεύθερη, επιλέγοντας πέρα από τα κλασικά μπολάκια, διάφανα ποτήρια cappuccino, ποτήρια κρασιού, σαμπάνιας ή ένα μεγάλο trifle μπολ.

Φωτογραφία από: 1





8 Αυγ 2012

WISH LIST

Chic Greek

Φέτος, περισσότερο από ποτέ, έχουμε λόγο να στηρίξουμε με τις αγορές μας τις Ελληνίδες σχεδιάστριες, οι οποίες μας υπόσχονται τις πιο chic greek εμφανίσεις εμπνευσμένες από τις ομορφιές της Ελλάδας. Premium προϊόντα σχεδιασμένα και κατασκευασμένα στην Ελλάδα – made in Greece -, με κοινό παρανομαστή τα υψηλής ποιότητας υλικά, δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα brands του εξωτερικού.

Ξεχωρίζω τα θηλυκά με κοριτσίστικες πινελιές μαγιό της Εμμανουέλας Λύκου, που φέτος ακολουθεί τη mix n match φιλοσοφία, τόσο στα μεγέθη, όσο και στα σχέδια, επιτρέποντάς μου να δημιουργήσω το ιδανικό για εμένα μαγιό. Επίσης, επιλέγω την πιο funky πετσέτα παραλίας με ιδιαίτερα, χαρούμενα μοτίβα (funky, rock, classic) της Μελίνας Πίσπα και Έλλης Ρούντου, παίρνω την πιο fun shopper bag με αδιάβροχη επένδυση και ευφάνταστα neon μοτίβα από plexiglass, της Μαρίας και Ιλένας Κόκκου και είμαι έτοιμη για παραλία.

 
  1. Emmanuela Swimwear_ bikini της Εμμανουέλας Λύκου 
  2. KOKU_Ilena Pineapple τσάντα της Μαρίας και Ιλένας Κόκκου  
  3. Vassilia_ κολιέ της Βασιλείας Παρασκευά
  4. SUN of a BEACH_ Sand Paisley Coral πετσέτα παραλίας της Μελίνας Πίσπα και Έλλης Ρούντου 
  5. Georgina Skalidi_ τσαντάκι φάκελος της Τζωρτζίνας Σκαλίδη 
  6. Pargiana_Batida de Coco πέδιλα της Νατάσσας Παργιανά
Όταν ο ήλιος έχει πια πέσει, ξεκινώ το σεργιάνι στα σοκάκια του νησιού. Προτιμώ flat παπούτσια και απλό ντύσιμο. Φορώ ένα σορτσάκι με ένα φανελάκι πλαισιώνοντάς τα με υπέροχα αξεσουάρ, όπως ένα μεγάλο χειροποίητο κολιέ με πολύ χρώμα, από την εμπνευσμένη συλλογή κοσμημάτων της Βασιλείας Παρασκευά και ένα μαλακό, δερμάτινο τσαντάκι φάκελο με ασύμμετρα κοψίματα της Τζωρτζίνας Σκαλίδη, που σίγουρα δεν περνά απαρατήρητο! Φυσικά επί ποδός επιλέγω και πάλι ένα ζευγάρι από τα καταπληκτικά πέδιλα με fashion elegant αισθητική της αγαπημένης μου σχεδιάστριας Νατάσσας Παργιανά.

It's chic to wear Greek!
 

5 Αυγ 2012

THINK PINK

3 things

Για τους περισσότερους Έλληνες, καλοκαίρι είναι…… μόνο ο Αύγουστος. Επιχειρήσεις, γραφεία, ιατρεία, ακόμη και μαγαζιά με αφορμή την αργία του Δεκαπενταύγουστου κλείνουν και η πόλη μένει σχεδόν άδεια. Συνήθως κι εγώ συμμετέχω στα "μπάνια του λαού", όμως για πρώτη φορά φέτος η πόλη αδειάζει, η ζέστη γίνεται αφόρητη κι εγώ είμαι ακόμα εδώ με καθημερινά πάνε - έλα στο γραφείο για ακόμη μία εβδομάδα… Έτσι λοιπόν αναζητώ απεγνωσμένα λόγους " to think pink".

Η ανάμνηση των διακοπών που πέρασαν

Νησάκι πήγαμε....

 
{Παξοί - Θέα από το studio Giorgo's Hill}

Photography by Zoe

Η προσμονή των διακοπών που θα έρθουν 

Οι Θεσσαλονικείς όμως αγαπάμε πολύ και Χαλκιδική....
 
  {Χαλκιδική}

Marks & Spencer Woman φόρεμα παραλίας, Vintage καπέλο, Ole Caliente Essie βερνίκι νυχιών
Photography by Zoe

Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις

Μία βόλτα στα μαγαζιά με την πόλη σχεδόν άδεια και μειωμένες τιμές ακούγεται καλή ιδέα!

  {Αγαπημένη boutique Porta 12}

SusyMix πουκάμισο

Photography by Porta 12 (facebook)

Καλή Εβδομάδα!


3 Αυγ 2012

THINK CREATIVE


Λουλουδένιες αγκαλιές
Photography by Zoe

Μία ακόμη διέξοδος στις καλλιτεχνικές μου ανησυχίες, είναι η επιστράτευση της φαντασίας μου για την αξιοποίηση παλιών αντικειμένων, που σκόπευα να πετάξω. Βαριέμαι τις κλασικές πλαστικές ή μονόχρωμες πήλινες γλάστρες. Έτσι λοιπόν, με φαντασία και μεράκι, παλιά χρηστικά αντικείμενα, όπως ποτιστήρια, άδειες κονσέρβες, λουλουδάτα μπολ και σαλατιέρες ή το μπαούλο της γιαγιάς, αποκτούν ζωή στον κήπο ή το μπαλκόνι μου ως εναλλακτικές γλάστρες ή ζαρντινιέρες.

Ακολουθούν φωτογραφίες από λουλουδένιες αγκαλιές σε ευφάνταστες γλάστρες, τις οποίες τράβηξα στις καλοκαιρινές εξορμήσεις μου και σίγουρα δεν περνούν απαρατήρητες!

Retro Chic


Tip 1: Φροντίζω να κάνω τρύπες αποστράγγισης του νερού στις εναλλακτικές γλάστρες μου.

Seaside Chic                                                  Country Chic



Tip 2: Τοποθετώ στον πάτο της γλάστρας μία στρώση, περίπου 2 εκ., χαλικάκι ή κομματάκια από σπασμένα τούβλα/ παλιές πήλινες γλάστρες, τα οποία βοηθούν το νερό να στραγγίζει χωρίς να λιμνάζει στον πάτο της γλάστρας.

Very Chic

 
 Tip 3: Προτιμώ το οργανικό λίπασμα, το οποίο όμως δε ρίχνω αμέσως μόλις φυτέψω το φυτό στη γλάστρα, αλλά μερικές εβδομάδες αργότερα, επιτρέποντάς το έτσι να εγκλιματιστεί στο νέο του "σπίτι".

30 Ιουλ 2012

THINK YUMMY

Δείπνο με θέα που κόβει την ανάσα!
Photography by Zoe


{Ερημίτης}

Οι διακοπές μου στους Παξούς ήταν υπέροχες! Είχαν όλα τα συστατικά της επιτυχίας: καλή παρέα – είχα την καλύτερη, κρυστάλλινα νερά – κολύμπησα στα καλύτερα του Ιονίου και καλό φαγητό.

Το τελευταίο βέβαια είναι υποκειμενικό, όμως σίγουρα αξίζει κανείς να επισκεφθεί το μοναδικό Bar-Restaurant Erimitis – λίγο έξω από το χωριουδάκι Μαγαζιά - για να απολαύσει ένα γεύμα ή ένα ποτό. Καθώς ο ήλιος βασιλεύει, το βλέμμα ρουφά άπληστα τη θέα στο κατάλευκο γκρεμό του Ερημίτη που πέφτει απότομα μέσα στη θάλασσα, ενώ βάφεται κόκκινος , προσφέροντας ένα μαγευτικό θέαμα.

{Erimitis Bar Restaurant}

{Daquiri Strawberry @ Erimitis Bar Restaurant}

Καθώς είμαι χορτάτη, παραγγέλνω ένα Daquiri φράουλα. 'Oμως δε θα μπορούσα να μη ρίξω μία ματιά στο menu, καθώς τα λιμπιστικά μεσογειακά πιάτα με δημιουργικές γαστρονομικές πινελιές, που περιφέρονται στα γύρω τραπέζια μου προκαλούν τις αισθήσεις. Τελικά, δεν κρατιέμαι και αποφασίζω να τσιμπήσω ένα από τα ορεκτικά : Γαρίδες σε κανταΐφι με γλυκόξινη σάλτσα ελαιόλαδου. Απλά Υπέροχες!

{Γαρίδες σε κανταϊφι με γλυκόξυνη σάλτσα ελαιόλαδου @ Erimitis Bar Restaurant}

26 Ιουλ 2012

THINK FAR

Οι Παξοί κλέβουν τη θερινή παράσταση!
Photography by Zoe

{Μαναδένδρι}

Άλλο ένα ταξίδι μου στα ελληνικά νησιά επιβεβαιώνει ότι ζούμε σε έναν τόπο ευλογημένο!

Δαντελωτές ακρογιαλιές, κρυστάλλινα σμαραγδένια νερά, αιωνόβιες ελιές, κέδροι, πέτρινα λιοτρίβια, φουξ μπουκαμβίλιες και τζιτζίκια παντού, μπακάλικα και καφενεία ξεχασμένα στο χρόνο, οι Παξοί συνδυάζουν γραφικότητα και αρχοντιά, ενώ ταυτόχρονα αποπνέουν μία κοσμοπολίτικη αύρα για ντόλτσε βίτα.

Σύμφωνα με τη μυθολογία, οι Παξοί δημιουργήθηκαν όταν ο Ποσειδώνας χτύπησε με την τρίαινά του την Κέρκυρα, αποκόβοντας ένα κομμάτι και σχηματίζοντας έτσι το νησί που στέγασε τον έρωτά του με την Αμφιτρίτη.

Επειδή χρόνος και χρήμα φέτος είναι περιορισμένα, ακολουθεί το δικό μου top 5, αν είχατε να περάσετε 1 μέρα μόνο, αλλά σίγουρα γεμάτη μέρα στους Παξούς!


Η μέρα ξεκινά στο café-bar Καλημέρα για να απολάυσω ένα freddo και λαχταριστό κρουασάν σε σοκάκι στο Γάιο – φυσικό λιμάνι και πρωτεύουσα των Παξών. Με ομπρέλα, καρεκλάκι και ψυγείο παραλίας παραμάσχαλα, κάνω μία στάση στο φούρνο για προμήθειες και παίρνω το πρώτο διαθέσιμο καραβάκι για Αντίπαξους.


Ανάμεσα στις παραλίες Βρίκα και Βουτούμι, επιλέγω τη δεύτερη. Λευκά χοντρά βότσαλα έξω και λευκή άμμος στη θάλασσα, τυρκουάζ νερά και νομίζω ότι βρίσκομαι στην Καραϊβική!


 Πίσω πάλι στο Γάιο. Παίρνω το αυτοκίνητο και κινούμαι  βορειοδυτικά - 5 περίπου χιλ. από το Γάιο - με κατεύθυνση το πανέμορφο ψαροχώρι Λογγός, χτισμένο στο μυχό ενός μικροσκοπικού κόλπου. Το παλιό ελαιοτριβείο και σαπωνοποιείο προσδίδουν industrial αισθητική στο γραφικό ψαροχώρι. Σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα κάθομαι σε ένα καλόγουστο τραπεζάκι στου Βασίλη και δεν μπορώ να ξεκολλήσω από τα πιάτια με φρέσκο ψάρι και σπιτικά μαγειρευτά - το κριθαράκι με χταπόδι στην κατσαρόλα δελεάζει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους -.

 
Μετά από μία μικρή ανάβαση στα στενά δρομάκια ανάμεσα στους ελαιώνες, το απόγευμα με βρίσκει στην κορυφή του γκρεμού Ερημίτης - στα Μαγαζιά -, όπου στέκει το bar-restaurant Erimitis. Ο ήλιος βασιλεύει, ο τεράστιος γκρεμός βάφεται κόκκινος και με ρομαντική διάθεση απολαμβάνω το μαγευτικό θέαμα με ένα cocktail στο χέρι.


Επιστροφή στο Γάιο για να βολτάρω στη μαρίνα – η καλύτερη περαντζάδα- χαζεύοντας τα παρατεταγμένα πολυτελή ιστιοπλοϊκά, τα αρχοντικά επτανησιακής αρχιτεκτονικής που έχουν πάνω τους την πατίνα του παλιού, τα νεοκλασικά βαμμένα σε γήινες αποχρώσεις. 


Μια παγωμένη τσιτσιμπίρα – αφρώδες αναψυκτικό από λεμόνι, ζάχαρη και τζίντζερ - ανοίγοντάς την αφρίζει αγριεμένη και συνθέτει το τέλειο σκηνικό για να κλείσω τη μέρα μου στους Παξούς!