Σελίδες

8 Νοε 2013

THINK YUMMY

Chilli con Jamie
@ Μαρμίτα



Μπορεί μία μέρα στην κουζίνα του Jamie Oliver να φαντάζει ευσεβής πόθος, όμως μία μέρα στην κουζίνα της Μαρμίτα έγινε πραγματικότητα από τύχη…. Το πολυαγαπημένο περιοδικό GLOW μου χάρισε ένα απόγευμα μαγειρικής περιπέτειας με οδηγό τις συνταγές του Jamie Oliver, σε μία κουζίνα που κάθε εκκολαπτόμενη μαγείρισσα θα ζήλευε. Μπορεί o Naked Chef να μην ήταν εκεί, αλλά σίγουρα η κουζίνα της Μαρμίτα ξεχείλιζε από την ενέργεια του "δασκάλου" Δημήτρη,  από το ειλικρινές ενδιαφέρον της οικοδέσποινας Σμαράγδας για γεύσεις, υλικά, τάσεις, βιβλία, κουζινικά, αλλά και το ενθουσιώδες ενδιαφέρον των "συμμαθητών" μου για τη μαγειρική.



  
Η συνταγή Chilli con Jamie είναι από το βιβλίο Jamie's America του Jamie Oliver, όπως τη μαγειρέψαμε και απολαύσαμε στη Μαρμίτα.

Υλικά για 6 άτομα:

  • 1 κιλό μοσχάρι για κατσαρόλα
  • 250ml καυτός καφές φίλτρου
  • 2 αποξηραμένες πιπεριές τσίλι
  • ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. κύμινο
  • 1 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα
  • ½ κ.γλ. ρίγανη
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 2 κίτρινες πιπεριές
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 φρέσκιες πιπεριές τσίλι
  • 1 στικ κανέλας ή εναλλακτικά ¼ κ.γλ. κανέλα σε σκόνη
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κονσέρβες ντομάτα κονκασέ
  • 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια
  • 1 ½ κ.σ. μελάσα ή εναλλακτικά μαύρη ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • sour cream ή εναλλακτικά γιαούρτι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
  1. Ετοιμάζουμε 250ml καφέ φίλτρου.
  2. Κόβουμε το κρέας σε κύβους 2,5 εκ.
  3. Κόβουμε τις κόκκινες και τις κίτρινες πιπεριές σε κύβους.
  4.  Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά καρέ και το σκόρδο σε λεπτές φέτες.
  5. Μουλιάζουμε τις αποξηραμένες πιπεριές τσίλι στον καυτό καφέ.
  6. Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε το κύμινο, την πάπρικα, τη ρίγανη, το δαφνόφυλλο και τα αφήνουμε να ζεσταθούν σε χαμηλή φωτιά.
  7. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για 10 λεπτά.
  8. Κόβουμε στα δυο τις φρέσκιες πιπεριές τσίλι, αφαιρούμε τους σπόρους και τις προσθέτουμε στο μείγμα.
  9. Αλατοπιπερώνουμε.
  10. Ψιλοκόβουμε τις αποξηραμένες πιπεριές και τις προσθέτουμε μαζί με τον καφέ, την κανέλα, τις ντομάτες, το σκόρδο, τη μελάσα και το κρέας, σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί για τουλάχιστον 1 ώρα.
  11. Ανοίγουμε το καπάκι και κομματιάζουμε το κρέας.
  12. Προσθέτουμε τις κόκκινες και κίτρινες πιπεριές και τα φασόλια και μαγειρεύουμε για άλλη ½ ώρα (χωρίς καπάκι).
  13. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση σε αλάτι και πιπέρι.
  14. Σερβίρουμε με τη συνοδεία μιας κουτάλας sour cream ή γιαουρτιού.

Συμβουλές:

  • Επιλέγουμε κρέας σπάλα ή εναλλακτικά αφράτο κιμά σπάλα (από το εμπρόσθιο τμήμα του μοσχαριού με περιεκτικότητα λίπους από 3 έως 8%).
  • Η μελάσα ζαχαροκάλαμου είναι ένα παχύρρευστο σιρόπι με πλούσια γλυκόπικρη γεύση και εξωτικό άρωμα, ιδανικό για σάλτσες ντομάτας και συνταγές με κιμά. Είναι ένα θρεπτικό προϊόν πλούσιο σε σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο.
  • Εάν δε θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε μελάσα, η μαύρη ζάχαρη είναι μία εξίσου καλή, δοκιμασμένη  εναλλακτική λύση.
  • Απολαμβάνουμε το chilli με τη συνοδεία ρυζιού, πατάτας στο φούρνο, ζεστού ψωμιού, κρύας μπύρας ή ενός αχνιστού καφέ, όπως το προτιμούν οι cowboys!
  • Επίσης, εάν αγαπάτε το αβοκάντο, όπως εγώ, το chilli ταιριάζει υπέροχα με guacamole.

Καλή επιτυχία!
 

31 Οκτ 2013

THINK OUTBOX

Beloved

Χτένισμα on-the-go!


 
Το τελευταίο καιρό οι ώρες που περνώ στο σπίτι μου είναι όλο και λιγότερες. Το αυτοκίνητό μου μοιάζει με κινητή γκαρνταρόμπα-παπουτσοθήκη, ενώ η τσάντα μου κατά τον MrA θυμίζει το τσαντάκι του Sport Billy. Όλα τα απαραίτητα και μη για ένα γρήγορο φρεσκάρισμα,  θα τα βρεί κανείς εκεί….

Μπορείτε λοιπόν να φανταστείτε τον ενθουσιασμό μου όταν ανακάλυψα τη limited edition (για τα Χριστούγεννα)  βούρτσα Tangle Teezer Compact Styler Beloved, ιδανική για τη τσάντα μου, καθώς είναι σχεδιασμένη χωρίς λαβή και με μοναδικό προστατευτικό κάλυμμα, ώστε να μη σπάνε τα δόντια της. Γρήγορα , εύκολα, ανώδυνα  ξεμπερδεύει τα μαλλιά μου για ένα χτένισμα on-the-go!




Τέλειο δώρο για τα Χριστούγεννα! Εσείς τί λέτε;

xo xo
Ζωή

25 Οκτ 2013

THINK CREATIVE

Sheepskin Love

Συμπληρώνω σχεδόν ένα χρόνο στο νέο μου σπίτι με τον MrA και η ανακαίνιση - διακόσμησή του παραμένει work in progress…. Αρχικά είχαμε όρεξη και πολλά σχέδια, αλλά η οικονομική κρίση, που μας γέμισε ανασφάλεια, σε συνδυασμό με τους καλοκαιρινούς μήνες , που προτιμήσαμε τις αποδράσεις στη θάλασσα, συνέβαλαν στο να πάνε τα σχέδιά μας πίσω.

Καθώς όμως ο καιρός άρχισε να δροσίζει και εμείς να μαζευόμαστε σπίτι,  ξεκίνησα  την αναζήτηση μικρών, οικονομικών διακοσμητικών παρεμβάσεων.  Τα μάτια μου λοιπόν είναι στραμμένα σε ένα γούνινο χαλάκι ή ριχτάρι, το οποίο μπορεί να μεταμορφώσει με ξεχωριστό τρόπο διαφορετικές γωνιές του σπιτιού, ιδανικές για "φώλιασμα".  


1 ριχτάρι - 6 διακοσμητικές ιδέες

 
  { Πλαισιώνει όμορφα μία κλασική πολυθρόνα και την κάνει πιο ελκυστική }
{ Ριγμένο στο πάτωμα μας καλωσορίζει σε ένα ζεστό περιβάλλον}
{ Σε μία κούνια στήνει το σκηνικό για φώλιασμα }
{ Πάνω στο κρεβάτι δημιουργεί ένα ζεστό περιβάλλον που ανοίγει την όρεξη για ύπνο }
{ Ανεπιτήδευτα ριγμένο στην πλάτη ή το μπράτσο του καναπέ προσδίδει υφή,  αίσθηση θαλπωρής και προκαλεί το ενδιαφέρον στο χώρο }
{ Γύρω από ένα ξύλινο παγκάκι προσφέρει άνεση και αίσθηση πολυτέλειας }

Ένα γούνινο ριχτάρι ίσως τελικά γίνει το αγαπημένο μου αξεσουάρ για το σπίτι αυτό το χειμώνα. Εσείς τί λέτε;

xo xo
Ζωή

Φωτογραφίες από: Pinterest (1, 4 - 7)  &  2, 3