Nutella Hot Chocolate
Εκτέλεση:
Chocolate is the perfect substance in an imperfect world!
Η σοκολάτα είναι μαγική. Γάλακτος, λευκή, μαύρη, στερεή ή
ρευστή, δύσκολα αντιστέκομαι σε οποιαδήποτε μορφή της. Τα κρύα πρωινά πιάνω τον εαυτό μου να
ονειρεύεται μία ζεστή σοκολάτα, να αναζητά την αίσθηση της θαλπωρής που
εξασφαλίζει την ηρεμία της γεύσης και των αισθήσεων, καθώς τυλίγω τα χέρια μου
γύρω από μία κούπα ζεστής σοκολάτας, την καταπίνω αργά - αργά και ο χρόνος
σταματά προσωρινά.
Φανταστείτε τον ενθουσιασμό μου όταν ανακάλυψα την απλούστατη
συνταγή τριών υλικών για υπέροχη σπιτική ζεστή σοκολάτα. Όλοι εσείς που
συμμερίζεστε το πάθος μου για σοκολάτα, προτείνω αντί να φάτε τη nutella στα κλεφτά με το κουτάλι, να την
πιείτε!
Υλικά για 2 άτομα:
Υλικά για 2 άτομα:
- 2 φλ. γάλα
-
4 κ.σ. nutella
-
1 πρέζα κανέλα
- Ξύσμα από πορτοκάλι για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Σε μία μικρή κατσαρόλα, ρίχνουμε ½ φλ. γάλα και τη nutella και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
-
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά πολύ καλά.
-
Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, την κανέλα και συνεχίζουμε να ζεσταίνουμε μέχρι το μείγμα να πάρει την επιθυμητή θερμοκρασία.
-
Σερβίρουμε σε φλιτζάνια και γαρνίρουμε με ξύσμα από πορτοκάλι για άρωμα.
Συμβουλές:
- Η καθιερωμένη συνταγή για ζεστή σοκολάτα είναι αυτή με πλήρες γάλα για πλούσια γεύση.
-
Ακολουθούμε αναλογία 2:1 - 2 κ.σ. nutella για 1 φλ. γάλα, δηλαδή π.χ. εάν θέλαμε να ετοιμάσουμε σοκολάτα για 3 άτομα, η αναλογία θα ήταν 6 κ.σ. nutella για 3 φλ. γάλα.
-
Η σοκολάτα της συνταγής είναι αρκετά γλυκιά με αρκετά έντονη τη γεύση της πραλίνας φουντουκιού, την οποία μπορούμε να μετριάσουμε με μία πρέζα αλάτι και λιγότερη πραλίνα.
- Εναλλακτικά μπορούμε να προσθέσουμε λίγο γαρίφαλο, τριμμένο μοσχοκάρυδο ή ένα μείγμα μπαχαρικών (κανέλα, γαρίφαλο, αστεροειδή γλυκάνισο, μοσχοκάρυδο, ροζ πιπέρι), εάν προτιμούμε τη σοκολάτα μας λίγο πικάντικη.
-
Επίσης, ταιριάζει η προσθήκη βανίλιας, που όμως κατά τη γνώμη μου κλέβει την παράσταση από τη σοκολάτα.