Σελίδες

26 Νοε 2013

THINK GREEN

Αλεξανδρινά

Δείτε τα αλλιώς... Δεν νοούνται Χριστούγεννα στη δική μας οικογένεια χωρίς φλογερά κόκκινα Αλεξανδρινά. Ένα για το σπίτι, ένα για το γραφείο, ένα για τη γιαγιά, ένα για τη θεία, ένα να βρίσκεται…. Το απόλυτο Χριστουγεννιάτικο φυτό, που κατάγεται από το Μεξικό.
Η αλήθεια είναι ότι παρά την μακροχρόνια έκθεσή τους στο πατρικό μου, δεν έχω αγοράσει ποτέ Αλεξανδρινά για το σπίτι μου, αλλά μου έχουν δωρίσει πολλά. Ίσως γιατί τα κόκκινα και πράσινα φύλλα τους αποτελούν για εμένα κλισέ Χριστουγεννιάτικης, λίγο παλιομοδίτικης, αισθητικής. Όμως φέτος αποφάσισα να δω τα Αλεξανδρινά αλλιώς…
Απελευθερωμένα από το πλαστικό δοχείο και απαλλαγμένα από το χρυσόχαρτο του supermarket, μέσα σε όμορφα κεραμικά κασπό, σε μοντέρνες γλάστρες και πολύχρωμα μπουκάλια, τα Αλεξανδρινά φαντάζουν αλλιώς. Στολίζω μικρά βάζα με μεμονωμένα off white άνθη Αλεξανδρινών και τα σκορπώ στο χώρο μου. Επιλέγω ντελικάτα ροζ Αλεξανδρινά και τα συνδυάζω με τουλίπες και αμαρυλλίδες σε πλούσια μπουκέτα.Συμβουλές μιας serial plant killer για Αλεξανδρινά
  •  Τα πέταλα του δεν είναι λουλούδια, αλλά φύλλα που έχουν αλλάξει χρώμα (κόκκινο, ροζ, πορτοκαλί κ.λπ.). Τα άνθη του είναι κίτρινα και βρίσκονται στο κέντρο της ροζέτας των φύλλων.
  • Όταν επιλέγω Αλεξανδρινό, προσέχω να μην υπάρχουν λεκέδες στα φύλλα του. Όπως επίσης δεν αγοράζω εκείνο που τα φύλλα του έχουν θαμπό χρώμα, γέρνουν προς τα κάτω ή έχουν πάνω τους σκόρπια γύρη. 
  • Καλύτερα να μείνει χωρίς νερό, παρά να ποτιστεί περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται. Παρατηρώ τα φυτό μου και καταλαβαίνω τις ανάγκες του. 
  • Τοποθετώ το Αλεξανδρινό μου σε δροσερό, φωτεινό μέρος για να το κρατώ ευτυχισμένο. Επιλέγω σημεία του διαμερίσματός μου με πλούσιο φυσικό φωτισμό και καλά προστατευμένο από ρεύματα αέρα. 
  • Καψαλίζω τις άκρες του μίσχου του με γαλακτώδη χυμό, ώστε να διατηρήσω το πλούσιο μπουκέτο με Αλεξανδρινά σε ρόλο πρασινάδας. 
  • Τολμήστε και ξεφύγετε από τα συνηθισμένα με ένα ντελικάτο ροζ, εντυπωσιακό φούξια, φωτεινό κίτρινο, μεγαλοπρεπές off white Αλεξανδρνό ή δίχρωμη ποικιλία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου