Σελίδες

10 Απρ 2013

THINK GREEN

Παχύφυτα 

Let it be....


{ Εχεβέρια: Η δική μου επιλογή. Τα φύλλα της δημιουργούν μεγάλες στρόγγυλες ροζέτες που θυμίζουν λάχανο ή αγγινάρα}

Ομολογώ. Είμαι μία  plant killer.  Κάθε άνοιξη ενθουσιάζομαι και ξεχύνομαι στα φυτώρια αναζητώντας κάτι πράσινο, κάτι όμορφο, κάτι μυρωδάτο, κάτι διαφορετικό, πεπεισμένη ότι θα τα καταφέρω αυτή τη φορά.  Όμως, κάθε καλοκαίρι ξεκινούν οι απώλειες λόγω αμέλειας ή παρατεταμένων διακοπών – δύσκολα βρίσκεις plant sitter το δεκαπενταύγουστο.... 

Όχι όμως άλλα θύματα! Φέτος επέλεξα παχύφυτα, τα οποία συνδυάζουν ιδιαίτερη εμφάνιση και περιορισμένες απαιτήσεις σε νερό και φροντίδα. Αγαπώ τη ζεστασιά που προσφέρουν στους εσωτερικούς χώρους χειμώνα-καλοκαίρι και το ενδιαφέρον που προκαλούν εξωτερικά σε κήπους, μπαλκόνια, πράσινες ταράτσες.  

Το μυστικό με τα παχύφυτα για να μην υπάρξουν θύματα είναι ότι δεν υπάρχει κανένα μυστικό! Δώστε τα λίγη προσοχή, τοποθετήστε τα σε ηλιόλουστο μέρος και ποτίστε τα …. που και που. Αγνοήστε τα και θα διαπρέψετε στην κηπουρική!


{Mix n match παχύφυτα προσφέρουν καταπληκτικούς συνδυασμούς χρωμάτων, σχημάτων και λουλουδιών για πασχαλινές συνθέσεις που θα εντυπωσιάσουν}


{Λουλουδένιες αγκαλιές έξω& Κρασούλες σε όμορφα διακοσμημένο κασπώ μέσα}


 {Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη! Μικρούλικα σέδο και άλλα παχύφυτα για συνθέσεις στη μέση του τραπεζιού που θα κλέψουν την παράσταση}



{Minimal διακοσμητικά αξεσουάρ με παχύφυτα απογειώνουν τη διακόσμηση}


{Δωράκια με χαρακτήρα για τους καλεσμένους μας} 

Συμβουλές μιας serial plant killer για παχύφυτα 
  • Καλύτερα να μείνουν χωρίς νερό, παρά να ποτιστούν περισσότερο απ’ όσο χρειάζονται. Παρατηρώ τα φυτά μου και καταλαβαίνω τις ανάγκες τους. Την περίοδο της ανάπτυξής τους, άνοιξη-καλοκαίρι, χρειάζονται περισσότερο νερό, ενώ το χειμώνα περιορίζω το πότισμα σε μία φορά στις 10 ημέρες.
  • Προτιμώ ένα πλούσιο πότισμα που και που, παρά συχνά και μικρά ποτίσματα.  Προσέχω όμως την αποστράγγιση, καθώς δε θέλω λιμνάζοντα νερά στο πιατάκι της γλάστρας μου με κίνδυνο να πνίξω τα φυτά μου. 
  • Τοποθετώ τα παχύφυτα σε ηλιόλουστο μέρος για να τα κρατώ ευτυχισμένα. Επιλέγω σημεία του διαμερίσματός μου με πλούσιο φυσικό φωτισμό και καλό αερισμό, ενώ όταν μεταφέρω τα παχύφυτά στο μπαλκόνι μου, επιλέγω σημεία προστατευμένα από το πολύ κρύο και τη βροχή. 
  • Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε παχύφυτα (κρασούλες, εχεβέρια, αλόη, αγαύη, αιώνιο, σέδο κ.λπ.) και όλα  χρειάζονται τον ίδιο βαθμό φροντίδας, δηλαδή σχεδόν καθόλου. Επειδή κάποια παχύφυτα είναι πολύ διαφορετικά σε εμφάνιση από κάποια άλλα, δε σημαίνει ότι χρειάζονται ιδιαίτερη μεταχείριση. Τολμήστε και ξεφύγετε από τα συνηθισμένα!
Φωτογραφίες από: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου