Σελίδες

27 Φεβ 2013

THINK YUMMY


Κουζίνα με ψυχή


Σχεδόν κάθε Κυριακή μεσημέρι στρώνομαι στον καναπέ για να απολαύσω τον Naked Chef, Jamie Oliver να μαγειρεύει. Ακόμα και αν δεν βρω τη συνταγή που παρουσιάζει σύμφωνη με τα γούστα μου, με καθηλώνει η τρέλα  του για τη μαγειρική, αυτή η ενέργεια που ξεχειλίζει από την οθόνη της τηλεόρασής μου. Δοκιμάζει, ενθουσιάζεται με αυτό που έφτιαξε και θέλω να μπω κι εγώ στην κουζίνα μου για να μαγειρέψω. Δεν έχει σημασία αν θα τα καταφέρω το ίδιο καλά, αφού μ’ έχει πείσει ότι αξίζει η μαγειρική περιπέτεια, η διαδικασία του να φτιάχνεις κάτι μόνος σου και να το μοιράζεσαι με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Χαλαρή ατμόσφαιρα στην κουζίνα και καλό φαγητό αποτελούν για εμένα τον τέλειο συνδυασμό. Δεν θέλω να ψάχνω με τις ώρες στα ράφια των σουπερμάρκετ για δυσεύρετα υλικά, δεν θέλω να χρησιμοποιώ τσέρκια για την τέλεια παρουσίαση, δεν θέλω να ακολουθώ πιστά τις συναταγές, χωρίς να μου δίνεται χώρος για δημιουργική έκφραση και πειραματισμούς με τα υλικά.  Και όλα αυτά μου τα επιτρέπει ο έλληνας μάγειρας Βασίλης Καλλίδης, που με τη φίλη του Ελένη Ψυχούλη πιστεύω ότι αποτελούν αχτύπητο, ενθουσιώδες δίδυμο με βαθύ, ειλικρινές ενδιαφέρον για τη μαγειρική.  Λάτρεψα την εκπομπή Food and the City, όχι μόνο για το πρωτότυπο σενάριo και τα εξαιρετικά πλάνα της, αλλά και γιατί όπως ο ίδιος, ο κ. Καλλίδης λέει "Εγώ μαγειρεύω σαν ερασιτέχνης, με κούπες, ποτηράκια, κουταλάκια και, αντί για χρονόμετρα, έχω απλώς τον νου μου. Κάποιος είπε ότι αυτό λέγεται έλλειψη τεχνικής. Όμως, έτσι είμαι εγώ..."*

Η μαγειρική δεν είναι μόνο γεύση, αλλά είναι και υλικά, κουζινικά, βιβλία, τάσεις, μόδα……



  1.  Βασίλης Καλλίδης_Η νέα ελληνική κουζίνα σε 88 συνταγές_Βιβλίο Μαγειρικής
  2. Kutchenprofi_Τρίφτης 6 πλευρών
  3. Kutchenprofi_Μαχαίρι Τυριού
  4. TIGER_Muffin_Χρονόμετρο
  5. ΕΡΓΟΝ_Άλειμμα Φέτας με Σκόρδο
  6. Jamie Oliver_Μύλος Αλάτι & Πιπέρι
  7. Jamie Oliver_30 Minute Meals_Βιβλίο Μαγειρικής

* Πηγή: Βασίλης Καλλίδης "H νέα ελληνική κουζίνα σε 88 συνταγές"

Φωτογραφία από: 1







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου