Σελίδες

14 Σεπ 2012

THINK OUTBOX

Κλασική λογοτεχνία ντυμένη αλλιώς......
Photography by Paschalis



Όταν ζούσα στην Αγγλία μου δημιουργήθηκε η επιθυμία να ξαναδιαβάσω κλασική λογοτεχνία (Jane Austen, Charles Dickens, Oscar Wilde, Emily Bronte κ.λπ.) στην αγγλόφωνη όμως εκδοχή της. Έτσι, άρχισα να συλλέγω τα κλασικά των εκδόσεων Penguin, τα οποία έβρισκα σε paperback (μαλακό εξώφυλλο) σε απίθανες για τα ελληνικά δεδομένα τιμές.

Η συλλογή έγινε εμμονή όταν ο εκδοτικός οίκος Penguin κυκλοφόρησε μία σειρά από hardcover (σκληρό εξώφυλλο) κλασικά αριστουργήματα, τα οποία ξαναντύθηκαν με νέα εξώφυλλα από ύφασμα ή μεταλλικό χαρτί, με απίθανα μοτίβα της σχεδιάστριας Carolie Bickford-Smith. Κανένα βιβλίο δεν είναι όμοιο με το άλλο και θέλω να τα αποκτήσω όλα.  Κάθε εξώφυλλο έχει κάτι δικό του, χρώμα, φινίρισμα, γεωμετρικά - vintage – δραματικά - συμβολικά μοτίβα εμπνευσμένα από το θέμα κάθε βιβλίου ξεχωριστά, αισθητική που σε ταξιδεύει μέσα στους αιώνες έως το σήμερα.

 

Ακόμα και αν δεν σε συγκινεί το αγγλόφωνο περιεχόμενό τους, σίγουρα θα σε συγκινήσει κάποιο για το περιτύλιγμά του και θα διακοσμήσει όμορφα τη βιβλιοθήκη, το ράφι ή το τραπεζάκι του καφέ.

  
Φωτογραφίες κάτω από το κείμενο: 1, 2, 3, 4, 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου