Σελίδες

26 Μαρ 2014

THINK YUMMY

Chocolate Chip Cookies


Recently I was craving Ben’s Cookies, the famous British cookies, which are bloody amazing! Big, crispy, but soft and chewy inside, with gigantic chunks of chocolate and nuts, that literally melt in your mouth. This gastronomic reminiscence led me to my kitchen trying to make fat, chewy Ben’s style cookies!! A dreamy, sweet treat for the children as Easter is approaching.

Πρόσφατα λαχτάρισα Ben’s cookies, τα διάσημα βρετανικά cookies, τα οποία είναι απίθανα! Μεγάλα, τραγανά, αλλά παράλληλα μαλακά στο κέντρο με πλούσια γέμιση, που κυριολεκτικά λιώνει στο στόμα. Με αυτή τη γαστρονομική ανάμνηση καλά φυλαγμένη στο μυαλό μου, αποφάσισα να δοκιμάσω να φτιάξω γεμιστά Ben’s style cookies!! Ονειρεμένη, γλυκιά λιχουδιά για τα βαφτιστήρια μας μιας και το Πάσχα ζυγώνει.


 Υλικά: 
  •   2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  •  ½ κ.γλ. μαγειρική σόδα  
  • ½ κ.γλ. αλάτι 
  • ¾ φλ. ανάλατο βούτυρο, λειωμένο 
  • 1 φλ. καστανή ζάχαρη
  • ½ φλ. κρυσταλλική ζάχαρη - {εγώ χρησιμοποιώ λιγότερη}  
  • 1 κ.σ. βανίλια υγρή  (εσάνς)
  • 1 αβγό 
  • 1 κρόκος αβγού   
  • 2 φλ. κουβερτούρα σε σταγόνες (chocolate chips) - {εγώ χρησιμοποιώ γύρω στα 150 γρ./ 1 ½ φακελάκι}

Ingredients:
  • 2 cups all-purpose flour
  • ½ tsp baking soda
  • ½ tsp salt 
  • ¾ cup (1 ½ sticks) unsalted butter, melted
  • 1 cup brown sugar
  • ½ cup white sugar - {I use less}
  • 1 tbsp vanilla extract
  • 1 egg
  • 1 egg yolk 
  •  2 cups semisweet chocolate chips - {I only use 150gr}

Εκτέλεση:
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150° C στον αέρα.
  2. Στρώνουμε ένα μεγάλο ρηχό ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  3. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
  4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι σε ένα μπολ και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
  5. Σε ένα άλλο μπολ, μεσαίου μεγέθους, χτυπάμε με το μίξερ το λειωμένο βούτυρο, τη κρυσταλλική και τη καστανή ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  6. Προσθέτουμε τη βανίλια, το αβγό και τον κρόκο αβγού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσει το μείγμα μας κρεμώδη υφή.
  7. Προσθέτουμε τα στέρεα, κοσκινισμένα υλικά και δουλεύουμε το μείγμα στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  8. Ρίχνουμε στο μείγμα τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατεύουμε ελαφρά με μία ξύλινη κουτάλα.
  9. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού σερβιρίσματος παγωτού, ρίχνουμε μπάλες μείγματος στο ταψί μας σε απόσταση 5 εκ. μεταξύ τους.
  10. Ψήνουμε στον προθερμασμένο μας φούρνο στους 150° C για 15 λεπτά μόνο (βλ. συμβουλές).
  11. Βγάζουμε τα μπισκότα από το φούρνο και τα αφήνουμε στο ταψί για 5 λεπτά ακόμη.
  12. Μεταφέρουμε τα cookies με μία σπάτουλα σε συρμάτινη σχάρα για να κρυώσουν.
  13. Τα σερβίρουμε αμέσως ή τα αποθηκεύουμε σε μεταλλικό κουτί για μία περίπου εβδομάδα.
Instructions: 
  1. Preheat the oven to 150° C .
  2. Line a baking sheet with parchment paper. 
  3. Melt the butter in low heat. 
  4. Sift together the flour, baking soda and salt in a bowl and set aside. 
  5. In another medium sized bowl, cream together with the mixer the butter, brown and white sugar until well blended.  
  6. Add the vanilla extract, egg and egg yolk and keep beating until light and creamy. 
  7. Mix in the sifted ingredients in two additions and keep beating until just blended. 
  8. Add the chocolate chips and stir in using a wooden spoon. 
  9. Using an ice cream scoop, drop rounded balls of cookie dough 5cm apart onto the cooking sheets.
  10. Bake for only 15 minutes in the preheated oven (refer to tips).
  11. Remove from oven and let the cookies rest on the baking sheet for another 5 minutes.
  12. Using a spatula, transfer the cookies to a wire rack in order to cool.
  13. Serve the cookies immediately or store them in an air tight metallic container at room temperature for up to one week.

Συμβουλές: 
  • Βγάζουμε τα cookies από το φούρνο στα 15 λεπτά (max 17 λεπτά), ακόμα κι αν φαινομενικά δεν έχουν ψηθεί και είναι μαλακά. Αρκεί να ροδίσουν λίγο στις άκρες τους.
  • Τα cookies συνεχίζουν να ψήνονται για μερικά ακόμα λεπτά, έξω από το φούρνο και πάνω στο ζεστό ταψί.
  • Έχουν ψηθεί σωστά εφόσον είναι τραγανά εξωτερικά και μαλακά εσωτερικά.
  • Βάση συνταγής, τα cookies είναι πολύ γλυκά για εμένα. Έτσι λοιπόν, θα μείωνα την ποσότητα ζάχαρης και σταγόνων κουβερτούρας.  
  • Δουλεύουμε το μείγμα σε μπάλες με τη βοήθεια ενός κουταλιού σερβιρίσματος παγωτού γιατί κολλάει αρκετά στα χέρια.  
  • Φροντίζουμε οι μπάλες μείγματος να έχουν απόσταση 5 εκ. μεταξύ τους στο ταψί μας, καθώς το μείγμα απλώνει και φουσκώνει στο ψήσιμο.  
  • Εάν θέλουμε να κάνουμε λίγα cookies, μπορούμε να καταψύξουμε το περίσσιο μείγμα σε μπάλες για επόμενη φορά, χωρίς έτσι να πρέπει να μπούμε ξανά στον κόπο της προετοιμασίας.  
  • Μπορούμε να προσθέσουμε λίγη κανέλα, ξύσμα πορτοκαλιού, χονδροκοπανισμένα φουντούκια.  
  • Απολαμβάνουμε τα cookies με τη συνοδεία αχνιστού καφέ, με γάλα ή μιας μπάλας παγωτού βανίλιας.  
  • Διατηρούνται έως μία εβδομάδα σε αεροστεγές μεταλλικό κουτί. 

    Καλή Επιτυχία!

    *Όλες οι συνταγές είναι αγαπημένες  και δοκιμασμένες, ενώ οι συμβουλές είναι δοσμένες από προσωπική εμπειρία.

Tips: 
  • Take the cookies out of the oven in 15 minutes (max 17 minutes), while they are still soft,  even if they not seem done. They should be cooked until their edges are lightly toasted.
  • The cookies will continue to cook outside the oven for a few more minutes as they sit on the hot baking sheet.
  • ·      They should be a little crunchy when you first bite into them, but wonderfully chewy in the middle.
  • Following the recipe, the cookies are too sweet for me. Hence, I would cut down on sugar and chocolate chips.
  • Form the cookie dough into balls using an ice cream scoop as it is quite sticky. 
  • ·      Make sure to drop rounded balls of cookie dough 5cm apart onto the cooking sheets because the dough spreads while cooking.
  • If we wish to bake a small number of cookies, we can freeze the remaining dough into balls, so we will not have to go through the whole preparation process when we want cookies. 
  • We could add to the cookie dough a little cinnamon, orange zest, nuts.
  • Enjoy the cookies with a cup of coffee, a glass of milk or vanilla ice cream.
  • Our cookies can be stored in an air tight metallic container at room temperature for up to one week.

    Good Luck!
Τhe above photo was taken for personal use. Please just make sure to link back to my blog, if you use the above image.

24 Μαρ 2014

THINK PINK

Girl on a Budget

 


Μπήκαμε στην πιο χαρούμενη εποχή του χρόνου και αναζητώ πιο ελαφριά, υγρά φον ντε τεν, CC κρέμες και tinted moisturizers σε πιο σκούρες αποχρώσεις,  illuminators και ένα κρεμώδες  ρουζ σε ροζ, κοραλλί ή βερικοκί απόχρωση, που κάνουν το δέρμα μου να ακτινοβολεί. Όμως δεν είναι λίγες οι φορές που βγαίνω από το σπίτι με μία πορτοκαλί μάσκα από την περιττή ποσότητα φον ντε τεν, το οποίο έχω απλώσει ανομοιόμορφα με τα δαχτυλάκια μου στο πρόσωπο μόνο - ξεχνώντας το λαιμό, ενώ εφαρμόζω βιαστικά illuminator και cream blush, που κατά τη διάρκεια της ημέρας "μεταφέρονται" σε όλο το πρόσωπο…

Αποφάσισα λοιπόν να δοκιμάσω ένα πιο εξειδικευμένο, "stippling" πινέλο, χωρίς όμως να ξοδέψω πολλά χρήματα μιας και δεν κατέχω την τέχνη του μακιγιάζ.

Μετά από ώριμη σκέψη…., επέλεξα το stippling πινέλο της Real Techniques, το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο από τη βρετανίδα, επαγγελματία make-up artist, Samantha Chapman και ενθουσιάστηκα με το αποτέλεσμα. Χαρίζει στο πρόσωπο μου λεία και ομοιόμορφη υφή, γρήγορα και εύκολα, χωρίς να καταναλώνω μεγάλες ποσότητες foundation ή cream blush (δεν "καταπίνει" τα υλικά). Είναι ελαφρύ, απαλό και ανθεκτικό  , πλένεται εύκολα και στεγνώνει πιο γρήγορα από τα πινέλα της MAC, έχει συνθετική τρίχα - διάβασα ότι είναι πιο κατάλληλη από τη φυσική για υλικά σε υγρή μορφή /mineral - και κατ’ επέκταση είναι 100% cruelty-free, είναι ροζ (added bonus) και με ειδικά σχεδιασμένη φαρδιά βάση, ώστε να στέκεται όρθιο, και πάνω απ’ όλα οικονομικό 14,29€ εδώ. Its a winner!

Spring has sprung in Greece and I find myself looking for lightweight, mineral foundations, CC creams and tinted moisturisers in darker shades, illuminators and cream blushes in pink, coral, peachy colours that make my skin glow. But too often, I end up with an orange mask covering my whole face due to the excessive amount of dark foundation that I have applied unevenly, using my fingers. On top of this, the cream blush and illuminator, that I have applied in a rush, have "moved" all over my face by noon….

Hence, I decided to try a stippling brush without spending too much money, since I am not an expert when it comes to make-up. Nevertheless, I love playing with different products and discovering new techniques.

So, after giving thoughtful consideration to many options…., I chose the Real Techniques stippling brush, which is specially designed by the British, professional make-up artist Samantha Chapman and I was thrilled with the result. I am getting a nice, even tone quickly and easily, using less foundation or cream blush than usual (the brush does not suck up the product) and without making a mess with my fingers. The Real Techniques stippling brush is lightweight and soft, it washes well and I find that dries quicker than my MAC brushes. It is made of synthetic bristles (apparently as a general rule, they are more appropriate for mineral make-up than natural bristles, which are best for powders) and therefore it is 100% cruelty-free. It is pink, which is an added bonus for me, and designed with a wide base, so that it is self standing for easy storage. It is definitely value for money (14,29€ here) and works a treat!

Τhe above photo was taken for personal use. Please just make sure to link back to my blog, if you use the above image.