Bar Accessories
Δεν είναι λίγες οι φορές που οι καλεσμένοι μου έχουν
έρθει και εγώ ψάχνω απεγνωσμένα το τιρμπουσόν για το κρασί ή τρόπο για να
θρυμματίσω τον πάγο για τα ποτά. Στην προσπάθεια μου λοιπόν να οργανώσω το μπαρ
στο νέο μας σπίτι, ετοίμασα μία λίστα με
εργαλεία και gadgets, που μας διευκολύνουν στην προετοιμασία ενός σωστού
ποτού, ενώ ταυτόχρονα χρηστικά, fun αντικείμενα με ιδιαίτερο design κάνουν την
προετοιμασία των ποτών διασκέδαση ή
τραβούν τα βλέμματα στο μπαρ ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιούνται.
Shaken, not Stirred!
- WMF_Loft_Bar Cocktail Set
- PEUGEOT_IBIS _Καράφα
- etsy.com_ Paper Straws_Καλαμάκια
- BUTLERS_SCREWDRIVER _Swizzle Sticks_Αναδευτήρες
- BUTLERS_OLIVE_Olive forks
- ALESSI_Juicy Salif_Λεμονοστύφτης
- ALESSI_Anna G_Τιρμπουσόν
- WMF_Loft_Παγοδοχείο
Cocktail set - Ξεκινάμε να
“χτίζουμε” το mini bar στο σπίτι με
τα 5 βασικά εργαλεία:
Shaker – για
τη μίξη των υλικών
- Tip: Το Boston Shaker θεωρείται ο βασιλιάς των shakers, καθώς αποτελείται από 2 μέρη: ένα μεταλλικό σκεύος και ένα γυάλινο ή πλαστικό ποτήρι, το οποίο μας επιτρέπει να προσθέτουμε υλικά, ενώ έχουμε πλήρη επίβλεψη της ανάμιξης τους.
Strainer / σουρωτήρι
– για να συγκρατεί όσα δε θέλουμε να επιπλέουν στα ποτήρια των καλεσμένων μας
Jiggers / Διπλές
κωνικές μεζούρες – για ακρίβεια στις αναλογίες των υλικών
Bar Spoon – για τη μίξη των υλικών των ποτών, που δεν επιτρέπεται
να χτυπηθούν σε shaker
Λαβίδα Πάγου
Καράφα– φιλοξενεί το πιο σπάνιο και
πολύτιμο κρασί ή ουίσκι μας διατηρώντας τη ζωντάνια και φρεσκάδα του, ενώ
ταυτόχρονα ομορφαίνει το μπαρ μας.
- Tip: Μια καράφα με μακρύ, στενό λαιμό και ελαφρώς κυρτή βάση, μειώνει την ανταλλαγή αέρα, διατηρώντας το άρωμα του κρασιού, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει το χρώμα του.
Καλαμάκια – συνήθως τα χρησιμοποιούμε στα σωληνωτά
ποτήρια.
- Tip: Για τα παχύρευστα sorbet διαλέγουμε χοντρά καλαμάκια, ώστε να μην ταλαιπωρούμε τους καλεσμένους μας.
Αναδευτήρες – Μία
φινετσάτη τσαχπινιά προσθέτει στυλ στα ποτά που δεν χτυπιούνται στο shaker, όπως
εκείνα που περιέχουν αναψυκτικό με ανθρακικό.
Olive picks- Ιδιαίτερα χρήσιμες για να "ψαρέψουμε" με κομψό τρόπο την
ελιά από τον πάτο του ποτηριού μας μετά την τελευταία γουλιά Martini. Εναλλακτικά είναι τέλειες
και για τα hors d'oeuvres.
Αποχυμωτής – Επιμένω ότι οι φρέσκοι χυμοί στα cocktails κάνουν τη
διαφορά.
Τιρμπουσόν & Ανοιχτήρι - Απαραίτητο όχι μόνο για τα κρασιά, αλλά και
για τα mixers όπως club soda, tonic water, ginger ale, αναψυκτικά που αναμιγνύουμε με τα ποτά
Παγοδοχείο– Διατηρεί τον πάγο κρύο και στεγνό, ώστε να μην
νερουλιάσει γρήγορα μέσα στο ποτό.
- Tip: Για τα απλά cocktails φτιάχνουμε παγάκια με χυμό αντί για νερό, ο οποίος απελευθερώνεται στο ποτήρι μόλις λειώσουν τα παγάκια, ενισχύοντας τη γεύση και το άρωμα.
- Προτιμούμε τα μεγάλα παγάκια, τα οποία δροσίζουν τα ποτά γρήγορα, χωρίς να νερουλιάζουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου