Σελίδες

5 Αυγ 2012

THINK PINK

3 things

Για τους περισσότερους Έλληνες, καλοκαίρι είναι…… μόνο ο Αύγουστος. Επιχειρήσεις, γραφεία, ιατρεία, ακόμη και μαγαζιά με αφορμή την αργία του Δεκαπενταύγουστου κλείνουν και η πόλη μένει σχεδόν άδεια. Συνήθως κι εγώ συμμετέχω στα "μπάνια του λαού", όμως για πρώτη φορά φέτος η πόλη αδειάζει, η ζέστη γίνεται αφόρητη κι εγώ είμαι ακόμα εδώ με καθημερινά πάνε - έλα στο γραφείο για ακόμη μία εβδομάδα… Έτσι λοιπόν αναζητώ απεγνωσμένα λόγους " to think pink".

Η ανάμνηση των διακοπών που πέρασαν

Νησάκι πήγαμε....

 
{Παξοί - Θέα από το studio Giorgo's Hill}

Photography by Zoe

Η προσμονή των διακοπών που θα έρθουν 

Οι Θεσσαλονικείς όμως αγαπάμε πολύ και Χαλκιδική....
 
  {Χαλκιδική}

Marks & Spencer Woman φόρεμα παραλίας, Vintage καπέλο, Ole Caliente Essie βερνίκι νυχιών
Photography by Zoe

Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις

Μία βόλτα στα μαγαζιά με την πόλη σχεδόν άδεια και μειωμένες τιμές ακούγεται καλή ιδέα!

  {Αγαπημένη boutique Porta 12}

SusyMix πουκάμισο

Photography by Porta 12 (facebook)

Καλή Εβδομάδα!


3 Αυγ 2012

THINK CREATIVE


Λουλουδένιες αγκαλιές
Photography by Zoe

Μία ακόμη διέξοδος στις καλλιτεχνικές μου ανησυχίες, είναι η επιστράτευση της φαντασίας μου για την αξιοποίηση παλιών αντικειμένων, που σκόπευα να πετάξω. Βαριέμαι τις κλασικές πλαστικές ή μονόχρωμες πήλινες γλάστρες. Έτσι λοιπόν, με φαντασία και μεράκι, παλιά χρηστικά αντικείμενα, όπως ποτιστήρια, άδειες κονσέρβες, λουλουδάτα μπολ και σαλατιέρες ή το μπαούλο της γιαγιάς, αποκτούν ζωή στον κήπο ή το μπαλκόνι μου ως εναλλακτικές γλάστρες ή ζαρντινιέρες.

Ακολουθούν φωτογραφίες από λουλουδένιες αγκαλιές σε ευφάνταστες γλάστρες, τις οποίες τράβηξα στις καλοκαιρινές εξορμήσεις μου και σίγουρα δεν περνούν απαρατήρητες!

Retro Chic


Tip 1: Φροντίζω να κάνω τρύπες αποστράγγισης του νερού στις εναλλακτικές γλάστρες μου.

Seaside Chic                                                  Country Chic



Tip 2: Τοποθετώ στον πάτο της γλάστρας μία στρώση, περίπου 2 εκ., χαλικάκι ή κομματάκια από σπασμένα τούβλα/ παλιές πήλινες γλάστρες, τα οποία βοηθούν το νερό να στραγγίζει χωρίς να λιμνάζει στον πάτο της γλάστρας.

Very Chic

 
 Tip 3: Προτιμώ το οργανικό λίπασμα, το οποίο όμως δε ρίχνω αμέσως μόλις φυτέψω το φυτό στη γλάστρα, αλλά μερικές εβδομάδες αργότερα, επιτρέποντάς το έτσι να εγκλιματιστεί στο νέο του "σπίτι".

30 Ιουλ 2012

THINK YUMMY

Δείπνο με θέα που κόβει την ανάσα!
Photography by Zoe


{Ερημίτης}

Οι διακοπές μου στους Παξούς ήταν υπέροχες! Είχαν όλα τα συστατικά της επιτυχίας: καλή παρέα – είχα την καλύτερη, κρυστάλλινα νερά – κολύμπησα στα καλύτερα του Ιονίου και καλό φαγητό.

Το τελευταίο βέβαια είναι υποκειμενικό, όμως σίγουρα αξίζει κανείς να επισκεφθεί το μοναδικό Bar-Restaurant Erimitis – λίγο έξω από το χωριουδάκι Μαγαζιά - για να απολαύσει ένα γεύμα ή ένα ποτό. Καθώς ο ήλιος βασιλεύει, το βλέμμα ρουφά άπληστα τη θέα στο κατάλευκο γκρεμό του Ερημίτη που πέφτει απότομα μέσα στη θάλασσα, ενώ βάφεται κόκκινος , προσφέροντας ένα μαγευτικό θέαμα.

{Erimitis Bar Restaurant}

{Daquiri Strawberry @ Erimitis Bar Restaurant}

Καθώς είμαι χορτάτη, παραγγέλνω ένα Daquiri φράουλα. 'Oμως δε θα μπορούσα να μη ρίξω μία ματιά στο menu, καθώς τα λιμπιστικά μεσογειακά πιάτα με δημιουργικές γαστρονομικές πινελιές, που περιφέρονται στα γύρω τραπέζια μου προκαλούν τις αισθήσεις. Τελικά, δεν κρατιέμαι και αποφασίζω να τσιμπήσω ένα από τα ορεκτικά : Γαρίδες σε κανταΐφι με γλυκόξινη σάλτσα ελαιόλαδου. Απλά Υπέροχες!

{Γαρίδες σε κανταϊφι με γλυκόξυνη σάλτσα ελαιόλαδου @ Erimitis Bar Restaurant}

26 Ιουλ 2012

THINK FAR

Οι Παξοί κλέβουν τη θερινή παράσταση!
Photography by Zoe

{Μαναδένδρι}

Άλλο ένα ταξίδι μου στα ελληνικά νησιά επιβεβαιώνει ότι ζούμε σε έναν τόπο ευλογημένο!

Δαντελωτές ακρογιαλιές, κρυστάλλινα σμαραγδένια νερά, αιωνόβιες ελιές, κέδροι, πέτρινα λιοτρίβια, φουξ μπουκαμβίλιες και τζιτζίκια παντού, μπακάλικα και καφενεία ξεχασμένα στο χρόνο, οι Παξοί συνδυάζουν γραφικότητα και αρχοντιά, ενώ ταυτόχρονα αποπνέουν μία κοσμοπολίτικη αύρα για ντόλτσε βίτα.

Σύμφωνα με τη μυθολογία, οι Παξοί δημιουργήθηκαν όταν ο Ποσειδώνας χτύπησε με την τρίαινά του την Κέρκυρα, αποκόβοντας ένα κομμάτι και σχηματίζοντας έτσι το νησί που στέγασε τον έρωτά του με την Αμφιτρίτη.

Επειδή χρόνος και χρήμα φέτος είναι περιορισμένα, ακολουθεί το δικό μου top 5, αν είχατε να περάσετε 1 μέρα μόνο, αλλά σίγουρα γεμάτη μέρα στους Παξούς!


Η μέρα ξεκινά στο café-bar Καλημέρα για να απολάυσω ένα freddo και λαχταριστό κρουασάν σε σοκάκι στο Γάιο – φυσικό λιμάνι και πρωτεύουσα των Παξών. Με ομπρέλα, καρεκλάκι και ψυγείο παραλίας παραμάσχαλα, κάνω μία στάση στο φούρνο για προμήθειες και παίρνω το πρώτο διαθέσιμο καραβάκι για Αντίπαξους.


Ανάμεσα στις παραλίες Βρίκα και Βουτούμι, επιλέγω τη δεύτερη. Λευκά χοντρά βότσαλα έξω και λευκή άμμος στη θάλασσα, τυρκουάζ νερά και νομίζω ότι βρίσκομαι στην Καραϊβική!


 Πίσω πάλι στο Γάιο. Παίρνω το αυτοκίνητο και κινούμαι  βορειοδυτικά - 5 περίπου χιλ. από το Γάιο - με κατεύθυνση το πανέμορφο ψαροχώρι Λογγός, χτισμένο στο μυχό ενός μικροσκοπικού κόλπου. Το παλιό ελαιοτριβείο και σαπωνοποιείο προσδίδουν industrial αισθητική στο γραφικό ψαροχώρι. Σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα κάθομαι σε ένα καλόγουστο τραπεζάκι στου Βασίλη και δεν μπορώ να ξεκολλήσω από τα πιάτια με φρέσκο ψάρι και σπιτικά μαγειρευτά - το κριθαράκι με χταπόδι στην κατσαρόλα δελεάζει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους -.

 
Μετά από μία μικρή ανάβαση στα στενά δρομάκια ανάμεσα στους ελαιώνες, το απόγευμα με βρίσκει στην κορυφή του γκρεμού Ερημίτης - στα Μαγαζιά -, όπου στέκει το bar-restaurant Erimitis. Ο ήλιος βασιλεύει, ο τεράστιος γκρεμός βάφεται κόκκινος και με ρομαντική διάθεση απολαμβάνω το μαγευτικό θέαμα με ένα cocktail στο χέρι.


Επιστροφή στο Γάιο για να βολτάρω στη μαρίνα – η καλύτερη περαντζάδα- χαζεύοντας τα παρατεταγμένα πολυτελή ιστιοπλοϊκά, τα αρχοντικά επτανησιακής αρχιτεκτονικής που έχουν πάνω τους την πατίνα του παλιού, τα νεοκλασικά βαμμένα σε γήινες αποχρώσεις. 


Μια παγωμένη τσιτσιμπίρα – αφρώδες αναψυκτικό από λεμόνι, ζάχαρη και τζίντζερ - ανοίγοντάς την αφρίζει αγριεμένη και συνθέτει το τέλειο σκηνικό για να κλείσω τη μέρα μου στους Παξούς!

23 Ιουλ 2012

THINK BIG


Βιβλιοπωλείο με θέα το απέραντο γαλάζιο

Έχω επανειλημμένα εκφράσει την αγάπη μου για τα μικρά, φιλόξενα βιβλιοπωλεία, τους ιδιαίτερους  χώρους, ίσως λίγο εκκεντρικούς, στους οποίους μπορεί κανείς να δραπετεύσει για λίγο από τις απαιτήσεις της καθημερινότητας, να βρει νέες πηγές έμπνευσης, καθώς και νέους τρόπους να ονειρευτεί.

Επίσης, μέσα από αυτή τη στήλη έχω επανειλημμένα εκφράσει το θαυμασμό μου για τους ανθρώπους που κάνουν όνειρα, σχέδια, think big, τολμούν και τα πραγματοποιούν.

Η ιστορία που ακολουθεί* αποτελεί πηγή έμπνευσης και αντικείμενο θαυμασμού, όχι μόνο από εμένα, αλλά και από την εφημερίδα The Guardian, η οποία συγκαταλέγει το βιβλιοπωλείο Atlantis Books , στα 10 καλύτερα βιβλιοπωλεία του κόσμου.


Ήταν άνοιξη του 2002, όταν ο Oliver και ο Craig επισκέφθηκαν τη Σαντορίνη. Γοητεύτηκαν από το νησί, όμως διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε βιβλιοπωλείο. Έτσι λοιπόν, ενώ έπιναν κρασί αποφάσισαν  να ανοίξουν ένα. Ο Oliver το ονόμασε "Ατλαντίδα" και άρχισαν να γελούν με την ιδέα ότι κάποια μέρα τα παιδιά τους θα πουλούν βιβλία στη Σαντορίνη.

Στην Αγγλία, ο Craig πήγε έναν περίπατο με τον Tim, του είπε για την ιδέα του βιβλιοπωλείου στη Σαντορίνη και τον ρώτησε αν θα ήθελε να το χτίσει. Η απάντηση του Tim ήταν: Υπέροχα!

Για ένα χρόνο φίλτραραν την ιδέα, καθώς ο Oliver και ο Craig έπρεπε να αποφοιτήσουν από το Πανεπιστήμιο. O Craig, λίγο πριν παραδώσει την πτυχιακή του εργασία, τηλεφώνησε στον Chris και του μίλησε για τα σχέδιά τους. Ο Chris είπε: Μπορώ να έρθω;

Μέσω ενός e-mail, η Jenny έφερε σε επαφή τον Craig και την Μαρία από την Κύπρο, η οποία σύμφωνα με τη Jenny είναι ειδήμων στην Αγγλική λογοτεχνία και καταπληκτική υπάλληλος βιβλιοπωλείου.

Τα 4 αγόρια και η Μαρία αφιέρωσαν 6 μήνες αποταμιεύοντας χρήματα, ανακαλύπτοντας βιβλία, ρυθμίζοντας τα χρέη τους, γράφοντας, διαβάζοντας και κάνοντας σκέψεις. Ο Tim νοίκιασε ένα φορτηγάκι με το όνομα Danny. Ο Will προσφέρθηκε να σχεδιάσει μία ιστοσελίδα και ένα λογότυπο και είπε: Θα μπορούσα να έρθω μαζί σας;

Το Νέο Έτος, με τον Danny - το φορτηγάκι γεμάτο, φθάσανε στη Οία. Βρήκαν ένα άδειο κτήριο με θέα το ηλιοβασίλεμα, ήπιαν ουίσκι και υπέγραψαν το μισθωτήριο. Βρήκαν  ένα σκύλο και μία γάτα, άνοιξαν λογαριασμό τραπέζης, έβγαλαν τη σχετική άδεια, έκαναν μερικούς φίλους, έχτισαν τα ράφια, τοποθέτησαν μία βάρκα στην ταράτσα και γέμισαν το χώρο με βιβλία. Η Jenny κατέφθασε στη Σαντορίνη τον Απρίλιο και έβαψε τα πάντα μπλε.


Το βιβλιοπωλείο "Ατλαντίδα" άνοιξε κάτω από το κάστρο την άνοιξη του 2004. Εκεί παρέμεινε για ένα χρόνο. Το χειμώνα του 2005 μεταφέρθηκε στη χώρα και αποτελεί πια μέρος της κοινότητας.

Το βιβλιοπωλείο είναι πλέον "σαν το σπίτι τους" για τους νεαρούς ιδιοκτήτες, οι οποίοι ακόμα γελούν με την ιδέα ότι κάποια μέρα τα παιδιά τους θα πουλούν βιβλία στη Σαντορίνη. Όπως ο Will λέει: "Ιt’s as easy as that. As you. As that."


Φωτογραφίες από: 1,2,3


16 Ιουλ 2012

THINK CREATIVE


Η τέχνη του πακεταρίσματος


Έχω σκάσει από τη δουλειά, τις υποχρεώσεις, την κίνηση στους δρόμους και φυσικά από την απίστευτα υψηλή ζέστη των τελευταίων ημερών. Έτσι, λοιπόν παίρνω το κουβαδάκι μου - από τη Χαλκιδική – και πάω σε άλλη παραλία - στους Παξούς - για ολιγοήμερες διακοπές. 

Άρχισα λοιπόν να γράφω τις λίστες μου. Λίστα με τα βιβλία που θα διαβάσω, λίστα με τα τραγούδια που θα φορτώσω στο i-pod και φυσικά λίστα με τα πράγματα που θα πάρω μαζί μου. Δεν μπορώ να λειτουργήσω χωρίς λίστες, όπως επίσης ο όρος "travelling light" δεν υπάρχει για εμένα. Όταν όμως η βαλίτσα είναι μόνο μία και τίποτα δεν πρέπει να μείνει πίσω, ενώ ταυτόχρονα να φτάσει στον προορισμό του ατσαλάκωτο, η εξοικονόμηση χώρου, ο έξυπνος τρόπος διπλώματος των ρούχων και η στρατηγική κατανομή των αντικειμένων μέσα στη βαλίτσα είναι τα ζητούμενα.

Αν και μετά από πολλά ταξίδια, θα έλεγα ότι κατέχω τα μυστικά της τέχνης του πακεταρίσματος, λάτρεψα τη διαδραστική εμπειρία που προσφέρει η Louis Vuitton, η οποία σου επιτρέπει να επιλέξεις αντικείμενα και να ακολουθείς βήμα προς βήμα οδηγίες διπλώματος και πακεταρίσματος ή απλά μπορείς να παρακολουθήσεις το παρακάτω video

Bon Voyage!