Αφρώδης Σανγκρία
Ωδή στη φυσαλίδα!
Δυσκολεύομαι να το πιστέψω ότι διανύουμε την τελευταία εβδομάδα του καλοκαιριού! Μπορεί να τελείωσαν οι καλοκαιρινές μου διακοπές και να έχω επιστρέψει στο γραφείο, όμως σκοπεύω να εκμεταλευτώ τις τελευταίες ζεστές βραδιές σε μπαλκόνια, ταράτσες, κιόσκια, κήπους, παρέα με δροσερά ποτά.
Προτείνω λοιπόν να κάνετε κι εσείς το ίδιο με ένα δροσερό, φρουτώδες, παιχνιδιάρικο, με φίνες φυσαλίδες οινο-κοκτέιλ. Καθώς αγαπώ πολύ τα αφρώδη κρασιά, ενθουσιάστηκα με τη ξεδιψαστική, αναψυκτική σπιρτάδα της ροζέ παραλλαγής της κλασικής κόκκινης σανγκρίας (πήρε το όνομά της από την ισπανική λέξη sangre, που σημαίνει αίμα).
Υλικά για 1 κανάτα:
Εκτέλεση:
Συμβουλές:
Στην υγειά μας!
Φωτογραφία από: 1
Συνταγή από: 2
Ωδή στη φυσαλίδα!
Δυσκολεύομαι να το πιστέψω ότι διανύουμε την τελευταία εβδομάδα του καλοκαιριού! Μπορεί να τελείωσαν οι καλοκαιρινές μου διακοπές και να έχω επιστρέψει στο γραφείο, όμως σκοπεύω να εκμεταλευτώ τις τελευταίες ζεστές βραδιές σε μπαλκόνια, ταράτσες, κιόσκια, κήπους, παρέα με δροσερά ποτά.
Προτείνω λοιπόν να κάνετε κι εσείς το ίδιο με ένα δροσερό, φρουτώδες, παιχνιδιάρικο, με φίνες φυσαλίδες οινο-κοκτέιλ. Καθώς αγαπώ πολύ τα αφρώδη κρασιά, ενθουσιάστηκα με τη ξεδιψαστική, αναψυκτική σπιρτάδα της ροζέ παραλλαγής της κλασικής κόκκινης σανγκρίας (πήρε το όνομά της από την ισπανική λέξη sangre, που σημαίνει αίμα).
Υλικά για 1 κανάτα:
- 1 μπουκάλι ροζέ κρασί
- 1 μπουκάλι ξηρό αφρώδες λευκό κρασί
- 2 φλ. καρπούζι σε κύβους
- 2 φλ. mango σε κύβους
- 1 ροδάκινο κομμένο σε κύβους
Εκτέλεση:
- Κόβουμε όλα τα φρούτα σε ομοιόμορφο μέγεθος και τα ρίχνουμε σε μία κανάτα.
- Ρίχνουμε όλο το ροζέ κρασί στην κανάτα, την καλύπτουμε με μία διάφανη μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο μαζί με το αφρώδες λευκό κρασί.
- Αφήνουμε τα κρασιά στο ψυγείο για αρκετές ώρες.
- Λίγο πριν σερβίρουμε, αναμειγνύουμε το αφρώδες λευκό κρασί με το ροζέ κρασί και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε.
Συμβουλές:
- Μία super απλή συνταγή, η οποία επιδέχεται παραλλαγές, ώστε η σανγκρία μας να μεταμορφωθεί ανάλογα με τα γούστα μας και τα υλικά που διαθέτουμε.
- Παίζουμε άφοβα με τα αρώματα των φρούτων, ανάλογα με τις προσωπικές μας προτιμήσεις. Εναλλακτικά μπορούμε να εμπλουτίσουμε τη γεύση της ροζέ σανγκρίας με νεκταρίνια, φράουλες, αχλάδια, σταφύλια, δαμάσκηνα, πεπόνι, ανανά.
- Προτιμούμε ένα καλής ποιότητας Ελληνικό φρουτώδες ροζέ κρασί με τριανταφυλλένιο χρώμα και ζωηρά αρώματα ροδιού, κερασιού και τριαντάφυλλου.
- Επιλέγουμε ένα ξηρό αφρώδες λευκό κρασί, όπως ένα Ιταλικό Prosecco / Ισπανικό Cava / Γερμανικό Sekt/ Ελληνικό Ξινόμαυρο Αμυνταίου ή ένα Μοσχάτο Αλεξανδρείας κ.λπ., όχι απαραίτητα ακριβό, αλλά καλής ποιότητας.
- Για την καλύτερη δυνατή γεύση, θα πρέπει να αφήσουμε τα κρασιά να παγώσουν στο ψυγείο για περίπου 12 ώρες.
- Αγαπημένος μου τρόπος σερβιρίσματος είναι σε ένα μεγάλο μπολ για ποντς ή μία βαθιά γυάλινη σαλατιέρα με μία όμορφη κουτάλα σε μεγάλα ποτήρια με πόδι – αυτά που προορίζονται για ελαφριά κόκκινα κρασιά – , ξεφεύγοντας έτσι από τις συνηθισμένες κανάτες και ποτήρια του νερού ή του χυμού.
Στην υγειά μας!
Φωτογραφία από: 1
Συνταγή από: 2
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου