Σελίδες

28 Μαΐ 2014

THINK YUMMY

Caprese Bites



As the weather is getting hotter and hotter, I look forward to lots of outdoor lounging, barbeques, picnics and cocktail parties all summer long. Summer entertaining is all about keeping things simple with dishes that require little effort but make a big impact. Freshly produced, aromatic, sweet tomatoes with creamy mozzarella cheese enhanced with the peppery taste of  basil leaves is a classic, elegant combo that I’ll be pulling out of my arsenal all the way through the summer season.

Καθώς ο καιρός γίνεται όλο και πιο ζεστός, περιμένω με ανυπομονησία τα καλοκαιρινά καλέσματα για barbeques, picnics και cocktail parties. Το καλοκαίρι προστάζει απλότητα και ελαφριές μαγειρικές, πιάτα που απαιτούν ελάχιστη προετοιμασία, αλλά κάνουν εντύπωση. Φρέσκιες, γλυκές ντομάτες με μοτσαρέλα και πιπεράτη επίγευση αρωματικού βασιλικού είναι ένας κλασικός, ντελικάτος γευστικός συνδυασμός, άσος στο μανίκι μου καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.


Υλικά (12 μπουκιές): 
  • 12 ντοματίνια 
  • 12 μπαλάκια τυρί mozzarella (bocconcini)
  • 12 φύλλα φρέσκου πλατύφυλλου βασιλικού
  • ελαιόλαδο
  • ξύδι βαλσάμικο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 12 ξυλάκια ή οδοντογλυφίδες

Ingredients (12 bites):
  • 12 cherry tomatoes
  • 12 small mozzarella cheese balls (bocconcini)
  • 12 fresh sweet basil leaves
  • extra virgin olive oil
  • balsamic vinegar
  • salt
  • pepper
  • 12 skewers or cocktail sticks 

Εκτέλεση: 
  1. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση.
  2. Περνάμε το μισό ντοματίνι, 1 μπαλάκι μοτσαρέλα, 1 φύλλο βασιλικού και τέλος τα άλλο μισό ντοματίνι (με αυτή τη σειρά) σε ένα ξυλάκι και αφήνουμε στην άκρη.
  3. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
  4. Απλώνουμε τις μπουκίτσες σε μία πιατέλα.
  5. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και βαλσάμικο.
  6. Αλατοπιπερώνουμε.
Instructions: 
  1. Cut the tomatoes in half.
  2. Take one skewer at a time, pierce one tomato half, one mozzarella ball, one basil leaf and the other tomato half (in that order) and set aside. 
  3. Repeat the process.
  4. Arrange the bites in a platter.
  5. Drizzle with olive oil and balsamic vinegar.
  6. Salt and pepper. 
Συμβουλές: 
  • Το μυστικό της επιτυχίας είναι η επιλογή εκλεκτών, υψηλής ποιότητας υλικών.
  • Η μοτσαρέλα είναι ένα μέτρια μαλακό τυρί από αγελαδινό ή βουβαλίσιο γάλα, ελαστικό, αλλά ελαφρώς τραγανό.
  • Η φρέσκια μοτσαρέλα είναι γυαλιστερή και λευκή και όταν την κόβουμε, θα πρέπει να έχει μικρές τρύπες απ’ όπου βγαίνουν σταγονίτσες γάλακτος.
  • Βγάζουμε τη μοτσαρέλα από το ψυγείο δυο περίπου ώρες πριν τη σερβίρουμε, καθώς έχει καλύτερη γεύση σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Επιλέγουμε πλατύφυλλο βασιλικό με απαλή γεύση και εκλεπτυσμένο άρωμα.
  • Προτιμούμε φρεσκοτριμμένο, υψηλής ποιότητας  χοντρό αλάτι, χωρίς χημικά πρόσθετα, όπως kosher, και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για να απογειώσουμε τη γεύση του πιάτου μας.
  • Αγαπημένος τρόπος σερβιρίσματος πάνω σε ξύλο κοπής και τις μπουκίτσες περασμένες σε παιχνιδιάρικα ξυλάκια.
  • Απολαμβάνουμε τις caprese μπουκίτσες μας με τη συνοδεία ενός λευκού, φρουτώδες κρασιού. 
Tips: 
  • ·        The success of the recipe heavily depends on the selection of high quality ingredients.
  • ·     Mozzarella is a creamy cheese, made of bull or cow milk, but with slightly crunchy texture (not totally soft).·    
  • Fresh mozzarella cheese should be shiny and porcelain white and when cut, should be visible little holes that weep droplets of milk.
  • ·      Take the mozzarella cheese out of the fridge a few hours before serving it, as it is at its best at room temperature.
  • ·        Choose sweet basil with gentle taste and elegant aroma.
  • ·        Prefer freshly grounded, high quality salt, like kosher, and freshly grounded pepper to elevate the dish.
  • ·     Love to serve bites onto a cutting board with fun skewers, a sweet detail that makes any menu item dressed for a party.
  • Enjoy the caprese bites with a glass of a white, fruity wine.
  • ·        To eat, bite everything off the skewer/cocktail stick all at once.

    Enjoy!


    Photo 1: via Pinterest
    Photo 2: was taken for personal use. Please just make sure to link back to my blog, if you use it.